Időjárás ide vagy oda, júniussal visszavonhatatlanul megkezdődik a nyár. Tudja ezt mindenki, nem véletlen, hogy már a hónap első hétvégéin térdig gázolunk a jobbnál jobb programokban. A döntést megkönnyítendő, az alábbiakban szemezgetünk a széles kínálatból!

GasztrokalandokGourmet Fesztivál

Hagyományosan az év egyik legnagyobb gasztroeseménye a Millenáris Parkban tartott nyár eleji mustra. Ajánlatos üres gyomorral készülni, a csaknem félszáz kivonuló étterem mellett cukrászdák, pékségek és delikáteszüzletek is bevetik tudásuk és kínálatuk legjavát, hogy elbűvöljék minden érzékünket. Ízlelőbimbókat felkészíteni, péntektől irány a Gourmet!
Ezt ne hagyd ki: mignon tőkehalból a Chiantinál, pljeskavica őzből az Aranyszarvasnál, valamint gulyásleves bárhol, bármilyen formában, hiszen idén az egész erről szól!

Május 31-június 2. Millenáris ParkMég több infó itt!Főzdefeszt

Az utóbbi években a kézműves sörök iránt fellobbant rajongás fesztiválért kiáltott – s íme, megérkezett a Főzdefeszt formájában. Június második hétvégéjén az európai sörfőző nemzetek büszkeségei mellett megközelítőleg százféle hazai kézműves sör árasztja majd el a Palotanegyedet. Csak győzzük kóstolni, és szavazni a legjobbra!
Ezt ne hagyd ki: Szögedi Red Devil, Fóti Keserű Méz és Hámori keserű csoki Június 7-9. VIII. ker. PalotanegyedMég több infó itt!III. Belga Sörfesztivál

Aki egyszer rákap a belga sörök ízére, az örök szerelembe esik a hol gyümölcsösen édes, hol borokhoz hasonlóan telt, nehéz italokkal. Ennek az egyedülálló sörkultúrának Magyarországon is egyre szélesebb és egyre jókedvűbb rajongótábora van, nem csoda, hogy idén harmadik alkalommal kerül megrendezésre a fesztivál a Vajdahunyad várában.
Ezt ne hagyd ki: a világ legjobb barnájának kikiáltott Gouden Carolus Classic, Delirium Tremens természetesen és apátsági sörök úgy általában Május 31-június 2. Vajdahunyad váraMég több infó itt!VI. Budapesti Cseh SörfesztiválJúniusban az egész városban sör fog folyni: alig józanodunk ki a hazai kézművesek mustrája és a belgák testes nedűi után, a csehek máris felvonulnak jól bevált receptúrák alapján készült, hosszú ideje megbízható minőségű söreikkel a menetrendszerűen visszatérő Budapesti Cseh Sörfesztivál keretében. S hogy legyen mit leöblíteni a remek főzetekkel, a kötelező tócsnis-kolbászos-grillhúsos büfé mellett a Ferdinand Monarchia Cseh Sörház tradícionális bohémiai nemzeti fogásokkal is készül a kiadósabb meleg vacsorára vágyók örömére.
Ezt ne hagyd ki: az örök klasszikus Primátor, és sült csülök sörös mustárral és minden nap 17 órától Becherovka-kóstoló Június 17-30. Városháza Park
HonlapNANTA – Koreai Komikus Főzőshow

A koreai színház történetének legsikeresebb előadásaként hirdetett főzőshow az egész világot nagy sikerrel bejárta már, e turné keretében érkezik most el hozzánk is. Az egészen különös produkció minden emberi beszédet és hagyományos hangszerkíséretet nélkülöz, a három séf főzés közben „elbeszélt” története mégis érthető és kimondottan szórakoztató. A legjobb az egészben, hogy nem csak a nézők szeme láttára készül el a sztori komplett esküvői menüje, hanem mindez ráadásul interaktív formában történik. Ez a színházi produkció igazán bekapcsolja minden érzékszervünket.
Június 1. 16h és 19h Millenáris TeátrumTovábbi infókKultúrWallpeople Budapest – „Music Edition”

Mindenféle pop-up létesítmény van már a világon, miért ne lehetne éppen kiállítás is? S miért ne állíthatná ki bárki tetszése szerint a saját művészetét? Ez az elgondolás az alapja a Wallpeople-nek, melynek idén a Fröccsterasz ad otthont. Így válhat egy órára mindenki alkotását kiállító képzőművésszé. A cél, hogy egy hatalmas falfelület megteljen a szabadon választott technikával készült képekkel; a szemet gyönyörködtető sokféleség egyetlen vezérfonalát a szabály adja, miszerint az alkotásoknak valamilyen formában egy dalt kell feldolgozniuk, vagy a zene határtalanul tág témájához bármilyen módon kapcsolódniuk. A kiállítás végén pedig szabad a vásár – így válhatunk instant módon kortárs képzőművészeti alkotások büszke tulajdonosaivá.
Június 1. FröccsteraszTovábbi infókBudapest Remake

A fotózás és Budapest szerelmeseinek ajánljuk, hogy a hétvégén látogasson el a Mai Manó Házba, a Klösz György fotográfus halálának évfordulójára készült, egy teljes évszázadot átfogó tárlatra. Budapest minden valaha volt és jelenlegi lakója „remake-eli” a várost azzal, hogy benne él. Erre mutat rá a Klösz György és Lugosi Lugo László alkotásaiból összeállított közös kiállítás az ugyanazon helyről és szögből, de száz év különbséggel készített fotópárokkal.
Június 9-ig Mai Manó HázFacebookVolt egyszer egy Csepel Művek

Idén a PLACCC az egykori Csőgyárról elhíresült Csepelre települt, hogy felfedje az szigetkerület rejtett szépségeit az érdeklődők előtt. A valaha nyüzsgő, számtalan embernek munkát adó gyár ma elhagyatott, egyre romló állapotban van, legnagyobb vonzerejét pedig a hangszigetelt bunkerek jelentik. A „nem hivatalos emléktúra és izmusmentes lélekvándorlás” alcímen meghirdetett programon a szervezők mégis kísérletet tesznek arra, hogy felidézzék a Csepel Művek valaha volt fénykorát. Mindehhez performatív kiállítást, vizuális rekonstrukciót és hangjátékot ígérnek egy ráérős sétával és sok-sok emlékkel.
Május 31.16:00, 17:30, 19:00 – magyarul
Június 1. 14:30, 16:00, 17:30, 19:00 – magyarul és angolul
Június 2. 14:30, 16:00, 17:30, 19:00 – magyarul és angolul
HonlapLavaLava Open Air

Felhők ide vagy oda, mindenki a zsigereiben érzi, hogy itt a nyár, jönnek is kötelezően az elmaradhatatlan vasárnap esti LavaLava Open Air bulik a Corvintetőn, hogy legyen mivel gondosan levezetni az egész hetes partizásokat.
Vasárnaponként 18-2h CorvintetőFacebook