A laza forralt borok/sörök és a kultúra keresztmetszetéből született meg a We Love Budapest hétvégi programajánló sorozata.Koncertek, kiállítások, éttermek, felolvasóestek, filmklubok – a péntektől vasárnapig tartó időintervallum esszenciája, hogy tudd, hova mozdulsz majd ki, akár egyedül, akár a barátaiddal.

Péntek
Ha orosz módra, vodkával és uborkával ünnepelnénk meg, hogy vége a hétnek, jó választás a Matrojska Bisztró: az erdei kunyhó-jelleget a népmesék képi világával feldobó falfestmények és a szamovár-csillárok jó étvágyat csinálnak a borcshoz (a gulyás szláv megfelelője) és a szoljánkához (olajbogyóval, kapribogyóval és temérdek hússal súlyosbított gulyás), amelyek kiválóan megágyaznak a a brownie-ra épülő, házi szilvalekvárral tálalt csokoládévariációknak és a túrófasírtnak (azaz a szirnyikinek).

Bezár a Baldaszti delikátesze, de nem érdemes bánkódni: a megmaradt termékeket ugyanis kiárusítják, 50%-os árengedménnyel. A különböző sörökön, cidereken át a szörpökig, mézekig, zselékig és kozmetikumokig mindenféle kapható lesz, így garantálható, hogy mindenki talál majd magának valamit.Skandináv Filmek Éjszakája Csejk Miklóssal a Mika Tivadar Mulató és a Skandináv Ház Filmklubjában, 18.30-tól! Az első film az Oldboys című vígjáték, melyet a Magyarországon inkább színészként ismert Nikolaj Steen rendezett. Eredeti nyelv, angol felirat.

A két belvárosi kávézó / kultkocsma / meetingpoint, a Telep és a Központ egy estére összeáll, hogy meginvitálja Budapestre egyik közös kedvenc producerét, a berlini Phon.o-t és persze mindenkit, aki tudja, milyen a két hely között ingázni egy hosszú éjszaka előtt-közben-után.

A kultikus kiadó, a

Warp

legfrissebben igazolt előadója,

patten

Budapesten
! Az

Actress

és

Lukid nyomdokaiban járó,

laposan kúszó szintetizátorhangokkal,

puffogó dobokkal

és

kiszámíthatatlan dalstruktúrákkal

dolgozó művész gitárral, mikrofonokkal és kontrolerekkel érkezik a Toldiba.

Szombat

Karácsonyi pop-up store, ahol a hazai designerek (Doramojzes, Ducsai Judit, Yakira, FlyWalking és még sokan mások) legújabb, valamint régebbi kollekciójának a darabjait veheted meg, különleges kiegészítőkkel együtt? Igen, a Garçonsnak hála.

A résztvevő designerek és brandek: Doramojzes, Zoe Phobic, Mrs. Herskin, Tras, Galla, Dorka Petrity, Komod, The Meed, Balint Sara, Lollipop Factory Budapest, Ducsai Judit, Yakira, Cako, FlyWalking, Celeni, Enjey, Petra Foldi, WA by Waldron Andras, Feelinkita, Pleasure is pretty, Judit Takács, Imogen, Dyan, Agneskovacs Leather Design, Aronn, Laura Papp, Balilla, Dénes Petra, Maura, Moi Moi, Vidó Nóri. Az afterparty helyszíne:
Gödör klub.
Ha pedig villogni szeretnénk az új ruhánkban, nincs is jobb lehetőség, mint a Városligeti Műjégpálya és egy szépen kivitelezett piruett.

Az új beléptető rendszer révén ráadásul a hosszú sorban állás a múlté, a jégfelület mérete pedig a most befejezett felújításnak köszönhetően 15 ezer négyzetméterre nőtt. Amint már beszámoltunk róla, a sportolásban megfáradtak sem fognak unatkozni: az Adamdesign Belsőépítészeti Stúdió által tervezett étteremben, a Városliget Café & Bárban rendelhetünk Monarchiabeli recept szerint készült tányérhúst, a büfében forralt borral melegíthetjük fel magunkat, és új teraszról hódolhatunk egy régi szórakozásnak, azaz az elesőkön való nevetésnek; persze csak azok, akik az ilyet viccesnek találják.

Ingyenes és végeláthatatlan flipperezés, három felvonásos táncmegmérettető és DJ kavalkád! Kihagyhatatlan klip szelekció, felejthetetlen csípőmozgások, táncoló fekete lakkcipők, dívák és persze a jellegzetes hang, ami a legendás játék sajátja.

Limitált befogadóképesség, érkezz hamar.

A Shogun Audio kötelékébe tartozó Rockwell egyike a leginnovatívabb fiatal dnb producereknek. Saját bevallása szerint bonyolult ütemekkel ír bulizenéket, ami leginkább sötétebb, technoid, mégis lélekkel teli számokat készít, amelyeken érezni például Jamie Vex'd vagy a techno hatását is.
A

WNDRLND Special Edition

megkoronázása egy

két napos karácsonyi vásár

lesz, ahol a

WNDRLND-ben alkotó művészek munkái

kerülnek ’kézközelbe’, vegyítve egy kis vintage,

bohém hangulattal . Remek lehetőség, hogy valami különleges ajándékot találj, miközben támogathatod a kortárs művészetet.
Vasárnap

December derekán újra megnyílik a Projekt Showroom karácsonyi pop-up boltja, különkiadásban; külső helyszínen, vadonatúj résztvevőkkel, kedvenc ismerősökkel és rengeteg új ajándékötlettel.

A nemzetközi dizájnmárkák mellett most is ott lesznek a hazai mezőny legjobbjai. Lesz karácsonyi lakásdekoráció a lámpáktól az exkluzív légfrissítő illatokig, lesznek ékszerek, könyvek, gyerekjátékok, és az egészségmegőrzéstől a szépségápolásig, a bébiktől a dédikig mindenkinek akad valami. De ha nem tetszik, amit látunk, még mindig opció az Ajándék Terminál is.

Egy fiatal cirkuszi csapat első színházi jellegű bemutatója, a Freak Fusion Cabaret-féle 'Grüße aus Freakistan' a hét utolsó napján a a Trafóban!
Színházi adaptáció az alábbi eszközökre: akró, isohoop, karikák minden méretben a karikagyűrűtől a cyrwheelig, poi, tissue, kötél, lyra, buzogány, tűz, tight-rope, fegyverek, konyhai, takarító és gardrób eszközök.

Vasárnap a Kolor Kinema
Jan Sverák (Akkumlátor, Olajfalók, Csereüvegek, etc.) Oscar-díjas dramedyjét, a Kolyát vetíti majd, eredeti nyelven, magyar felirattal, ingyen. Prága a vasfüggöny idejében, nőbolond zenészek, házasság és még sok más.

A Rögtön jövök! Projekt Galéria nyitókiállítása a lakatlan budapesti ingatlanokkal foglalkozik:

miközben az üres üzletek erős láthatóságukkal jelentős hatást gyakorolnak a városképre, számos más, rendeltetését vesztett épület új funkcióját keresi. Az Adaptív Város című kiállítás bevezetőt nyújt ezeknek az ingatlanoknak a használatába.Nyugtával dícsérd a napot, kávéval a hetet. A szocializáció alapanyaga nem csak különösen finom a Sierra Coffeban, de akkor sem maradunk magunkra a gondolatainkkal, ha éppenséggel egyedül térünk be.

Az ars poetica ugyanis – a kávé mellé egy jó beszélgetés is jár – a Sierrában nem csak falra hányt tejhab, Sylvester tényleg minden vendégével szóba elegyedik (fontos megjegyezni: angolul), segít kiszakadni a rohanó, a másik embert szennyezett levegőnek néző kontextusból.