A laza fröccsök/sörök és a kultúra keresztmetszetéből elindult a We Love Budapest hétvégi programajánló sorozata. Koncertek, kiállítások, éttermek, felolvasóestek, filmklubok – a péntektől vasárnapig tartó időintervallum esszenciája, hogy tudd, hova mozdulsz majd ki, akár egyedül, akár a barátaiddal.

Péntek
December első Pénteke egybeesik az utolsó filléres garázsvásárral, ahol mindennek mennie kell:
vintage designer ruhák, divatos szezonális holmik
XS-L méretben, kiegészítők, cipők, táskák - sokuk ingyen, a többi jelképes áron! Márkás ruhák szilveszterre, meleg gyapjúpulóverek, a tél összes kiegészítője egy helyen, garantálva, hogy senkinek sem kell meztelenül hazamennie.

Persze azt sem szabad elfelejteni, hogy az alkohol folyékony kabát, a forralt sör pedig a kategória legújabb indulója. A Legenda Busz sörfőzői beletöltik a meggysörüket egy nagyobb szamovárnak látszó tárgyba, felforralják, amitől a szénsav úgy eltűnik, mint Edward Snowden a moszkvai reptéren. Végül hozzáadják a titkos fűszereiket, amelyek erősen hajaznak a forralt bornál már ismert ízesítési stratégiákra. A meggyes alapíz megmarad, ráadásul kiegészül egyfajta édes, fahéjas ízvilággal, viszont a sör megszokott kesernyés mellékízének (talán pont a hiányzó szénsav miatt) búcsút kell mondanunk.A Budapest Bass Music elhozza a Corvintetőre az Endor-bolygó legismertebb lemezzsonglőrét, Wookiet! A UK garage stílus legismertebb képviselője a pattogós, soulos-rnbs tánczene mellett a morcosabb, sötétebb tónusú klasszikusokig mindenfélét játszik, ahol pedig megjelenik, ott nem marad üresen a táncparkett. Sugárhajtású tánczene, magyar támogatással.

Marie Chouniard 'Mozgások' című darabjában sorról sorra, oldalról oldalra leköveti Henri Michaux 1951-ben megjelent kötetét, mely 15 oldalnyi versszövegből, epilógusból és 64 lapnyi tusrajzból áll. A könyv a színpadon történő tánc koreográfiai partitúrájaként szolgál, az előadók animálják, eltáncolják, 3 dimenzióba teszik a sík rajzokat, valamint a szöveget. Utána a társulat bemutatja 'Gymnopédies' című darabját is, amely Érik Satie három tételből álló azonos című zongoraművére készített darab, tíz táncossal.
Az Anker'tnek hála, beleleshetünk a

basszuszene

és a hip-hop

jövőjébe, a

BOUNCE

kollektíva teleszkópján keresztül.

Vanis , Eyto,

Chewby ,

Hi ,

Zovek

és Anto

a fent említett területeken kívül belenyúl majd a többi stílusba is,

gondoskodva a ritmusról a lábnak,

egészen hajnalig.Szombat

Magyarország egyik legjelentősebb zenei fotósa, Lékó Tamás újra kiállítja többek közt a Quimby, a Kispál És A Borz, a 30Y és a Compact Disco tagjairól készült képeit, a már ismerteket és eddig nem látottakat egyaránt. Bepillantás a hazai popszakma kulisszái mögé.

Ha pedig a popkultúra helyett a sajtó- és dokumentumfotózás világa érdekelne bennünket, jó ötlet ellátogatni a nemrég nyílt Capa Központba. Aktuális kiállításuk, a Capa Projekt - Kortárs Vetített Képek anyaga két részből áll: egyrészt meghívott kortárs fotósok munkáiból, másrészt egy pályázatra beküldött fotókból. Utóbbira pontosan 1001 alkotás érkezett; egy héttagú nemzetközi zsűri válogatta ki a legjobbakat. A kiállított anyagon jól érezhető a Capa Központ profilja: sok a sajtófotó, de teret kaptak a kísérletező jellegű, izgalmas művek is.Reflektálni Luxus című kiállítással mutatkozik be a REFLUX csoport. Névszerint: Agg Lili, Csonka Veronika, Jenei Szilveszter és Szekely Ian.

A csoport a TELEPgalériájának területétprojekt roomként vagy műteremként használja fel. A tagok festményekkel és installációkkal reflektálnak a jelenkor eseményeire.

Miután az utolsó csokimikulás-morzsa is felolvadt a véráramunkban, nézzünk egy másfajta édesség után; ez lehet egy születésnapi torta - szombaton például a tíz éves Deck Attacké. A kerek évfordulóhoz pedig egy olyan partybrigád dukál, mint a Punks Jump Up duója, akik munkáikban kezdettől fogva vegyítették a punk-mentalitást és a törő-zúzó energiákat, az elektrofunk-diszkó lazasággal oldott gépies rigiditásával.
A

Girl & Mathematics

fülledt house-felelőse,

Tom Select , valamint a

8OUNCE

kartelljébe tartozó Mr. Hi

és a friss Undo+ rezidense,

Manek

kormányozzák majd az Anker'tet a jó zenék óceánján. Ugrálós hip-hop, grime, szexi mélyek, basszusnehéz táncparkettbombák, dalok a tengerész-tea mellé.Vasárnap

2013. december 8-án, az új Rohamban rendezi meg év végi hagyományos képregényvásárát a Magyar Képregény Szövetség. Az immár kilencedik Hungarocomix ismét új helyszínt avatva Budapest belvárosába költözik. Bemutatók, beszélgetések, exklúzív példányok!

Az adventi teendők alól remekül ki lehet bújni egy mozival: a mínuszokkal együtt járnak a jobbnál jobb premierek is, szamurájokkal, hobbitokkal, sárkányokkal és váratlan gyerekekkel. Ha pedig egyik film sem keltette fel az érdeklődésünket a listából, még mindig ott van a Kolor Kinema, amelyik most vasárnap a Molière-t vetíti.

Vasárnap a Lay-Up!

vendége lesz az idei év egyik legizgalmasabb kiadója, a budapesti Farbwechsel.

S. Olbricht és Alpár mellett zenél majd a szintetizátorok hercege, Route 8, a lo-fi house-os, ambientes hangulatcsapdákat állító Imre Kiss és a krautrockos szintipszichidelia legnagyobb ismerője, Norwell is.

A Pitbull Cselekedetei a mai magyar társadalmi valóságot, a párkapcsolati, érzelmi és szociális problémákat, válságokat ötvözi egy több ezer éves ősi kisázsiai legendával, amely a Koránban, a zsidó hagyományban, a keresztény krónikákban és magyar népmesékben is szerepel.

Az előadás történetvezetése David Lynch dramaturgiájához hasonlít, amelyben egyik pillanatról a másikra fordulnak a helyzetek viccesből véresen komolyra, majd oldódnak fel ismét. Nyelvében a mai pesti köznyelv töredezettsége és a legendák mitologikus, képes beszéde keveredik.Lydia Lunch legújabb zenekara, a Retrovirus egy kitűnő és őrült ifjú titánokból álló társulás, amely a 80-as évek New York-ját és a ma Berlinjét ötvözi szédületes műsorában.
Elképesztő energia, szexualitás, invenció és őrület.
Előttük a keleti megfelelő: Gaya és Karen, avagy a Wattican Punk Ballet.