A Mikulás nem gyerekjáték. Mi magunk is izgatottan várjuk az ajándékot osztogató férfit, akinek megjelenése egy bizonyos életkor után már főleg csak egy újabb remek ok az ünneplésre. Feltételezzük, hogy mindenki jó volt az elmúlt 364 napban, ezért szerkesztőségünk ajándékaként összegyűjtögettünk néhány Mikulással kapcsolatos bulit.

Trafiq Essence - Santa’s big day @ Trafiq

A Trafiq Essence legújabb epizódja természetesen a Mikulásról kapta a nevét, 5-én este ugyanis útnak indul az öreg, hogy kiossza a jól megérdemelt ajándékokat. Aki nem tervezi, hogy ébren várja őt egész éjjel, vagy esetleg furfangos csapdákat állít neki az ablaknál, az nyugodtan mozduljon ki, érezze jól magát a Trafiq elektronikus estéjén, ahol két DJ: Kovary és IMMI V szolgáltatja a zenét. A belépő férfiaknak 2000 Ft, a női nem képviselőinek pedig ingyenes.

Helyszín:

Trafiq
Időpont: 2013. december 5. - 22:00Facbook

Dirty Santa and Filthy Elves @ Hellobaby Bár

Nálunk a december 6-i SzentMiklós ünnep az, amely minden évben „hivatalosan” is beállítja a karácsonyi hangulatot. Ezt a napot pedig a legjobb Mikulásnak és manóknak öltözött gyönyörű lányok, barátok és jó zene társaságában tölteni. Aki egyetért, annak ajánljuk figyelmébe a HellobabyMikulásbuliját, ahol DJ Razzia és DJ Soulja csinálják a zenét, és előreláthatólag lesz tánc, boldogság és önfeledt ünnepi várakozás.

Időpont: 2013. december 5. - 21:00Helyszín:

Hellobaby

Facebook

Santa in the House @ Furimuri

A Mikulás körül nem csak a Coca Cola által kreált hagyományokat érdemes ismerni és tisztelni, hanem a budapestipartykultúra által már-már tradícióvá vált szórakozást is. Aki úgy gondolja, hogy a joviális jótevő (nevezzük őt akár Mikulášnak, ДедМороз-nak, SvatýMikuláš-nak, SvetiNikola-nak, SinterKlaas-nak, Sinterklaas-nak Mikołaj-nak, vagy SvetiMiklavž-nak) szereti a nu disco és a deep house dallamokat, annak az Furimuriban a helye, ahol többek között lesznek meglepetések és forralt bor. A belépő férfiaknak 1000 Ft, a hölgyeknek pedig ingyenes.

Időpont: 2013. december. 6.

Helyszín:

Furimuri

FacebookFinn függetlenség napja @ Központ

Annak ellenére, hogy a Télapónak igen sok dolga lesz mostanság, mégiscsak finn állampolgár, ezért fontosnak tartja majd megünnepelni a finnfüggetlenségnapját, amely 1917 december 6-án lépett érvénybe, az oroszoktól való elszakadáskor. A Központ az esemény apropóján névazonos mulatságot szervez, annak reményében, hogy az elszántan röpködő Szent Miklóst néhány ital erejéig becsalogassa a Madáchtérre. Az autentikus hangulat megteremtése céljából az est DJ-je a finn származású Joonas Kavasto lesz.
Helyszín:

Központ
Időpont 2013. december 6. - 21:00
Facebook

Electroswing + Mikulás @ Lokál Kávézó és Bár

Rudolf, Fürge, Sármos, Talpas, Kerge, Csámpás, Torkos, Bátor és Szélvész: ők azok a szarvasok , akik a Mikulás szánját repítik ide-oda. Akik 5 feles után is el tudják isméteni ezt a 9 nevet, azok rászolgálnak minden elismerésünkre. A Lokálban lehetőség lesz gyakorolni az emlékezőtehetséget, ugyanis nagy buli készül itt is, ajándékokkal, Télapóval, electroswinggel és még ki tudja mi mindennel.

Helyszín:

Lokál Kávézó és Bár
Időpont: 2013 december 6. - 22:00
Facebook

Gödör Mikulás @ Gödör Klub

A 18. század végéig, mielőtt divatba jött az ajándékosztás, a Mikulás-jelenséggel kapcsolatos hagyományos ünneplés a beöltözésről, a házról-házra járásról és az ijesztegetésről szólt. Ma már inkább csak az édesség és a szórakozás köré gyűlnek a gondolataink december 5-6 között. Az ünnep e remek újraértelmezését idén a Gödör Klubban is gyakorolni lehet, ahol A BORZ FILOZÓFIÁJA (ÁGOSTON KÁRTETT), FRENK, FÓKATELEP és DJ RITHMO gondoskodik a buliról, a többi pedig csak rajtunk múlik. A belépő ide egységesen mindkét nem képviselőinek 800 Ft.

Időpont: 2013. december 6. - 20:00
Helyszín:

Gödör Klub

Facebook