A laza fröccsök/sörök és a kultúra keresztmetszetéből elindult a We Love Budapest hétvégi programajánló sorozata. Koncertek, kiállítások, éttermek, felolvasóestek, filmklubok – a péntektől vasárnapig tartó időintervallum esszenciája, hogy tudd, hova mozdulsz majd ki, akár egyedül, akár a barátaiddal.

Péntek
Az AnKERT után a Fröccsterasz Bár is felkészült a mínuszokra – a kabrió változat a Király utcában nyílt meg. Könnyed és letisztult: terméskő falak, a szabadtéri tesó székei, asztalai és bárpultja, pirosas fények, a fröccskellékek látványosan megvilágított piktogramjai az ablakokon és tágas, lehetőségekkel teli tér. A fakultatív programok között megtalálható az össznépi jóga, a filmvetítés és a fröccsel leöblíthető, intellektuális vacsora is, garantálva, hogy nemcsak a bor és a szóda keresztmetszetében álló szomjoltóért látogatjuk majd a helyet.

A brit China Miéville-t (Kraken, Konzulváros stb.) a posztmodern fantasy egyik fenegyerekeként tartják számon - az író társadalom- és nyelvfilozófiaiproblémafelvetéseket a fantasztikus irodalom motívumkészletében old fel. Sajátos, hibrid világairól Juhász Viktor és Sirokai Mátyás beszélget majdKálmán Eszter új rendezése, a Justine ismét a történet és látvány viszonyát vizsgálja. Hol veheti át a kép a szó szerepét? Hol mondhat mást? Hol mondhat többet? És hol ment meg minket a szó attól, hogy látnunk kelljen?

De Sade márki filozofikus kalandregényét Szabó-Székely Ármin állította színpadra.
Damiano von Erckert

sokak szerint már most, huszonhárom évesen a

kölni house szcéna

keresztapja. Első, idei lemeze a

koszos diszkó hangzást Detroittal

és

J-Dilla

hatásokkal vegyítette, dj-ként pedig –

Motor City Drum Ensemble

szerint – az a legjobb benne, hogy mindig tudja,

mikor kell feltenni egy

Fela Kuti- számot a buliban.

Az oldschool funk bakelitjeit valószínűleg a

koloros bulijára is elhozza majd.

Szombat
Budapest még azoknak is tud újat mutatni, aki már évek óta itt laknak - például érdemes elgondolkodni azon, mennyi különleges lépcső található a fővárosban, megannyi különböző történettel. A nagyon ismertek helyett érdemes az elfeledett, hol szecessziós időket, hol a Kádár-korszakot idéző darabokat meglátogatni.

A múlt helyett a jövőbe tekint a Kaja.hu Cybergastro, asztalba épített monitorral és egérrel – a rendelés és a fizetés is számítógépen keresztül történik, rengeteg információ áll a rendelkezésünkre. Szükség is van rá!
Szürke marhából készült hamburgerek, saláták, levesek, desszertek, napi menü – fizetni pedig tudunk kártyával, készpénzzel, de előre feltöltött számlával vagy akár étkezési csekkel is. A Robotzsaru biztos beájulna.Desszertnek nem is ajánlhatnánk mást, mint a Macaron Concept Store-t az Erzsébet téren. A Kempinski már a Blue Foxszal és a Nobuval is bizonyított, és most a SugarShoppal szoros együttműködésben létrehozott egy kizáróag macaronrokra specializálódott kis boltot. Az ízorgia garantált, hiszen a készítők különböző kombinációkkal kísérleteznek, így született meg a vaníliás-bazsalikomos meg a fahéjas-pisztáciás megoldás.

A W.H. zenekarrendhagyó koncerten idézi meg Shakespeare szerelmes szellemét, együtt a magyarországi hiphop színtér fenegyerekeivel, Závada Péterrel (Újonc) és Süveg Márkkal (Saiid) az Akkezdet Phiaiból.

Az élő produkció részeként kivetítésre kerülnek a kiválasztott szonettek facsimile másolatai és a szövegek magyar fordítása.

Tízéves a Skandináv Ház, emellett pedig novemberben megrendezik a Skandinávia 2013 kortárs fesztivált is, több helyszínen, koncertekkel, premier előtti vetítésekkel, könyvbemutatókkal, beszélgetésekkel és kiállításokkal. A négynapos fesztivál legtöbb programja ingyenes.
Brutális erejű rock’n’roll-támadás Brazíliából!

A

The Fabulous Go-Go Boy From Alabama

Luis Tissot egyszemélyes

„Neander-völgyi rock’n’roll-zenekara” , blues és rockabilly hatásokkal. A

Bloody Mary Una Chicka Band

egyszemélyes

garázsblues csajbanda, a

Human Trash

pedig a két előadó plusz egy csaj bandája.VasárnapHa szeretnénk kiszakadni a belvárosi helyeken aktív szociális hálózatunkból, jó választás a Kalicka. A háttérzene hangereje abszolút beszélgetéspárti, van frissen sült kakaós csiga, Belle Vue Kriek belga meggysör, Hoegaarden búzasör, irodalmi, kulturális, illetve tematikus gasztroestek, képzőművészeti kiállítások és még egy kis házi könyvtár is.

A régió legnagyobb havas rendezvényét mutatja be a Sziget Szervezőiroda fuzionálva a Hungexpo Zrt.-vel. A Fridge idén a korábbinál is látványosabb, itthon még nem látott sportbemutatókkal és neves világsztárokkal tarkított zenei programokkal. A Hó-Show pedig téli sportfelszerelésekkel és utazási ajánlatokkal várja a nagyérdeműt.

A Műcsarnok idei legnagyobb kiállítása a Julia Stoschek Collection időalapú, a mozgókép médiumát használó műveire fókuszál majd, legyen szó dia, celluloid, DVD vagy blu-ray hordozóról. Tizenegy művész huszonhat munkája, több nemzedék látás- és megközelítésmódja.

A Kovács Péter, azaz KoPé kezei közül kikerült Alternative Budapestfényképsorozat egységes koncepcióra van felfűzve: hőn szeretett fővárosunk jellegzetes objektumai fantázia szülte adalékokkal vannak megbolondítva.

A kollekció hűen erősíti azt a filozófiát, hogy nincs unalmas hely, sem pillanat.

A legjobb képekből pedig kiállítás nyílt, érdemes megtekinteni.A budapesti művészmozik - Toldi, Puskin, Művész - és a Corvin csütörtöktől meghirdetik az Izraeli Filmhetet, összesen kilenc filmmel. A műfaj filmenként váltakozik, a bevándorlók önazonosságáért vívott harcáról szóló drámán át a vígjátékig mindenki megtalálhatja majd a neki tetsző filmet. (Ha pedig mégsem, érdemes a hétvégi Kolor Kinema programot áttekinteni.)