A laza fröccsök/sörök és a kultúra keresztmetszetéből elindult a We Love Budapest hétvégi programajánló sorozata. Koncertek, kiállítások, éttermek, felolvasóestek, filmklubok – a péntektől vasárnapig tartó időintervallum esszenciája, hogy tudd, hova mozdulsz majd ki, akár egyedül, akár a barátaiddal.

Péntek
Budapesten a Márton-napi Hungarikum Ünneptradicionális ételekkel, italokkal, kézműves foglalkozásokkal és egyéb, hagyományhoz illő programokkal várja az érdeklődőket. Lesz Kultúra Főutcája, ahol színi társulatok, könyvkiadók, kézművesek mutatkoznak be, illetve Nagy Budapesti Kultúrzsibi, ahol régiségekre tehetnek szert a látogatók. A Borudvaron, a Pálinkateraszon és a Sörkertben pedig a termelői vásár és a Márton-napi ünnepi konyha kínál tökös-libás muffint, libaburgert, borban áztatott libamájat és egyéb, alkalomhoz illő finomságokat.

Az ARTplacc Budapest és a Mono Projekt programsorozata,
A művész jelen van kiállításokkal, premier előtti vetítésekkel
, speciális performanszokkal, előadásokkal és koncertekkel járja körbe azt a pillanatot (is), amikor a képzőművész és a befogadó tekintete találkozik.

Pénteken még tart a Je Suis Belle Kaleidoszkóp Projekt, ami egy gerillabolt interaktív próbafülkével, ahol a vásárlók egy alkalmazással összekötött fényképezőgéppel megörökíthetik magukat a ruhák próbálgatása közben egy általuk aktivált pillanatban.

A fülke a high-tech virtualitást a valódi, kézzelfogható élmény intimitásával kapcsolja össze.

Az Anker'tet befedték, melegítették, átalakították, hasznos téli funkciókkal látták el – például pulóverben lazán cigizős pulttal, külön tengerészteás itallappal, teljesen új terekkel, hőszigetelt űrfolyosókkal és persze a kinti hideget ellensúlyozó hangulattal. Tánc, beszélgetés, rum és diszkó – egy helyen.
Kezdődjön!Minifesztivál

a power surf, a

psychobilly , a

neo rock’n’roll

és a

rockabilly jegyében! A

IV. Killing-Billy fesztivál

keretében fellép majd a legendás magyar

Gorilla , a

Wild Rhythm Smokers , a

Gutting Revue , a power surf stílus legnépszerűbb zenekara, a

Razorblades

és a magyar

Oxygen Dogs

– a belépő pedig teljes mértékben leiható!SzombatA Közös Piac szombaton a Király utca 8. szám alatt található Central Passage-ban várja újfent a piacozni vágyó látogatókat. Házi kenyér, különleges méz, teák, lekvár és sok más! Emellett mindenféle kiegészítő és ruha várja, hogy rátalálj – olcsón.

A Restaurant Day Helsinkiben indult, az elsőt 2011. május 21-én tartották. Néhány fiatal gondolt egyet, hogy mi lenne, ha egy napra éttermet nyitnának. Az ötlet villámgyorsan terjedt a barátok és ismerősök között, és elért Budapestre is – igazi ételkarnevál, pop-up éttermekkel (is)! Töltsd le a Restaurant Day applikációt, és próbálj ki egy új helyet.

Ha nem szeretnénk az ebéd minőségét a véletlenre bízni, érdemes ellátogatni a Bruno & Brunóba – a Hegyvidék bevásárlóközpont alsó szintjén található étterem a magyaros ízforradalom budai zászlóshajója.
Kugyela Dávid séf a hagyományos magyar ételeket az újszerű konyha módszereivel készíti el, így kerülhet a tányérunkra hideg kacsamáj almapürével, céklával és zöldsalátával, túrógombóc „Mont Blanc” tejfölhabbal vagy éppen a város legjobb rántott húsa – ami itt a sertés hátsó combjának egy nagyon puha és húsos részéből, a fledermausból készül.

HBP, mint Heineken–Budapest Happy Birthday Party. A 140 éves Heineken köszönti a 140 éves Budapestet. A világ egyik legnépszerűbb sörmárkája összefogott a BP Clothinggal, hogy megünnepeljék a dupla születésnapot hip-hoppal, 3D fényfestéssel és ünnepi meglepetésekkel.
A reneszánszát élő

kazettakultusz

egyik zászlóshajója, a furcsa house-techno hibridekre

specializálódott

Opal Tapes

kiadó

három előadója lép majd fel

szombaton a Toldiban . Az alapító Basic House, a magyar származású

S. Olbricht

és

Huerco S.
, előttük pedig

Vanis , egy speciális DJ-szettel.VasárnapA tudatosan egészségcentrikus táplálkozás jegyében érdemes a hét utolsó napját egy növényitej-boltban kezdeni – például a Nomilkben. A RózsadombCenterben nyílt bolt a tejfogyasztásra kínál alternatívát, növényi eredetű alapanyagokból készült italok formájában. Emellett van paleo sütemény, szójamentes húsáru, totu (paleo tojástúró), kókuszvirágcukor-szirup és minden más, ami bio.

A Ludwig Múzeum Allen Ginsberg munkássága és személyisége köré épített virtuális, multimédiáskiállítása betekintést nyújt a beatnemzedék legendás történetébe performanszfelvételek, filmek, szövegek, fényképek, riportok, kézirat-reprodukciók és eddig még nem publikált dokumentumok segítségével.

Borban az igazság?

– erre a kérdésre is választ kaphatunk majd vasárnap a Púder Bárszínházban. A bárszínház a 19.00-kor kezdődő borkóstolón igazi magyar különlegességeket kínál majd a Zwack jóvoltából, miközben Orosz György stand-up előadó ad aromát az estének! Az este folyamán kóstolható borok: Bolyki Királyleányka 2012, Dobogó Furmint 2011, Pfneiszl Merlot 2011, Kislaki Bormanufaktúra Lakitető Syrah 2012.

A neves lengyel jazz-blogger Maciej Nowotny szerint „kevés olyan duó létezik Lengyelországban és Európában ma, akik olyan mély és erős zenei dialógust tudnak kialakítani, mint Rafal Mazur és Keir Neuringer.” Közös játékuk hosszú évei során vad energiakisüléseiknek és finom visszafogottságaiknak köszönhetően Stef Gijssels szakíró szavaival élve „kialakították a hangzás tökéletes szimbiózisát, együtt teremtve meg valamit, ami túlmegy az individuális hangszerek hangzásán”. Minden jazz-szerető embernek kötelező tehát a két legenda vasárnapi koncertje.