Ahogy az sejteni lehetett, idén sem marad el a halloween, ami az amerikai kontinens meghódítása után már nálunk is az egyik legnagyobb buli a Sziget fesztivál és a Szilveszter között. Mivel ebben az évben sem szeretnénk megfeledkezni azokról, akik bulit keresnek a hónapok óta készülő jelmezükhöz, ezért összegyűjtöttük azokat a programokat, ahol szerintünk a leghatékonyabban lehet mindenkinek ijesztőre szórakoznia magát.

Kettőnégy Halloween + Gumizsiráf díjátadó

A Kettőnégy Gumizsiráf díj - bár nem hangzik komolynak - a magyar rock’n’roll körökben igencsak rangos dolognak számít, az átadójára pedig minden évben összegyűlnek Budapest legfurcsább emberei, akik a halloween miatt még jelmezt is öltenek - nem mintha egyébként egy átlagos napon nem néznének rájuk furcsán a metrón. A remek társaságot persze a megszokott szervezetlenség és a Carnegie Hallból indokolatlanul kitaszított zene és is kíséri majd (Akela, Apey and the Pea featuring Pityesz, AWS, Blind Myself, Cherry Bomb special, Fish!, FreshFabrik, Haelo, Konyha, One Reason To Kiss, Subscribe, The Grenma és Turn of Mind) ami jó alapot teremt az esemény komoly filozófiai alapokkal rendelkező szellemiségének. Ha ez nem lenne elég meggyőző, akkor érdemes észben tartani, hogy az idei különleges vendég Korda György és Balázs Klári lesz.

Helyszín: Dürer KertIdőpont 2013. október 31. – 18.00Belépő: 1000/1500 Ft
Facebook

Hello Baby Halloween 2013

A város egyik legfiatalabb bárja a tavalyi sikerekre való tekintettel ismét megrendezi halloweeni buliját magukból kivetkőzni vágyók számára. A jelmez persze lehet bármi: szexi, merész, ijesztő, aki esetleg nem tudná, hogy mi is legyen ezen az estén, az kérheti a Hello baby segítségét, akik kapcsolatban állnak egy jelmezkölcsönzővel. Zenei tekintetben a következőre lehet számítani: DJ Lia, Davis, Chris Vice, Vinster és Mark Noir.

Helyszín: Hello BabyIdőpont: 2013. október 31. - 22.00Belépő: Hölgyeknek: 1000 Ft, Uraknak: 2000 Ft (ebből 1000 Ft lefogyasztható)
FacebookTökfaragó verseny az Ellátó KertbenNincs új a nap alatt: az Ellátóban idén is tökfaragóversenyt rendeznek a tavalyihoz hasonlóan, mivel amellett, hogy ez rendkívül mókás dolog, a narancssárga díszek elmaradhatatlan kellékei is az ünnepnek. Feltételezhetően az sem mellékes, hogy ezáltal nem különösebben kell gondolkozni a halloweeni díszlet megtervezésén, hiszen a verseny eredményeit remekül lehet erre a célra használni az este hátralévő részében. És a legfontosabb: a fődíj egy üveg vodka. Hajrá!

Helszín: Ellátó KertIdőpont: 2013. október 31. - 20.00Csipesz Halloween

Természetesen a nemrég nyílt Csipesz bár is kihasználja a halloweent arra, hogy kihozza a belvárosból a szunnyadó állatot, a gátlások oldása kedvéért pedig ingyen italt kínál. Akinek van valami menő jelmeze, az csütörtök este vegye fel nyugodtan, mert egyrészt itt úgyis barátok között van mindenki, tehát semmi nem égő, másrészt pedig a szorgalmas részvételért cserébe egy ingyen vodka is jár, ami lehet, hogy kettő lesz. Persze egy ital nem ital, és nem ez fogja megoldani az estét, de kezdetnek nem rossz, a többi, meg úgyis jön magától.

Helyszín: CsipeszIdőpont: 2013. október 31. - 21.00
Facebook

Trafiq Halloween

Az exkluzívabb helyeken is megváltoznak az öltözködési szokások ezen az estén: kivételesen a szakadt ruhák, a véres ingek, a vadászó macskanők és más egyéb furcsaságok sem lesznek majd furcsák a Bazilika melletti szórakozóhelyen, ahol a Facebook programajánló szerint akár Pinokkió és Macskanő románcára, illetve Hófehérke és a Halott Menyasszony hatalomátvételére is simán számítani lehet. A részvétel regisztrációhoz kötött.Helyszín: TrafiqIdőpont: 2013. október 31. - 20.00Belépő: Uraknak 2000 Ft (1000 Ft lefogyasztható), Hölgyeknek 1000 Ft (1000 Ft lefogyasztható)
Facebook
Instant jelmezversenyA város egyik legnagyobb szórakozóhelye a tavalyihoz hasonlóan bőkezű ajándékot ígér a legjobb jelmeznek, méghozzá 100 000 Ft értékben. Az InstantAranykártya leendő tulajdonosának nem kell mást tenni, mint beöltözve megjelenni, hiszen a versenyen 20.00 és 01.00 között mindenki részt vesz, ha akarja, ha nem. A nyertest 01.00 és 02.00 között sorsolják ki, és nem diszkriminálják azokat sem, akik felmosóvödörnek, fáradt olajnak, vagy talán Google hirdetésnek öltöznek. A lényeg a kreativitás és a kivitelezés.
Helyszín: InstantIdőpont: 2013. október 31. - 16.00
Facebook

Belépő: jelmezben ingyenes / jelmez nélkül 800 FtRetox HalloweenAz „Angyalok a földre szállnak” névre keresztelt halloweenbuliról nincsen túl sok hír, de valószínűleg csak azért, mert még maguk a szervezők sem tudják, hogy mire számíthatnak majd. A város egyik leghíresebb, külföldiekkel zsúfolt partyhostelében csupán annyi a biztos, hogy a jelmezeseknek lesz ingyen pálinka, a belépés ingyenes, sőt azt is garantálják, hogy még az is táncolni fog, aki nem szeret. Itt bármi megtörténhet.

Helyszín: Retox BárIdőpont: 2013. október 31. - 21.00
Facebook

Suit up: Koktélok és álmok – Központ

A Madách tér sem maradhat ki a halloweenből, viszont itt szó sem lehet zombikról, szörneykről és szuperhősökről: ez a buli az elegancia jegyében fog telni. A második Suit up buli keretein belül a karibi koktélbárok hangulata fog itt megelevenedni, a szervezők pedig mindenkit tisztelettel kérnek, hogy a lehető legelegánsabb öltözékben jelenjen meg. Ajánlott viselet: hölgyeknek kisestélyi ruha, uraknak, szmoking, vagy öltöny. Az este folyamán a ­­’70-es és ’80-as évek kiváló tánczenéi szólnak majd.

Helyszín: KözpontIdőpont 2013. október 31.


Facebook