Annak ellenére, hogy rengeteg jó szusilelőhely van Budapesten, a felhozatal még mindig nem kielégítő. A minőségi szusiéttermek általában túl drágák, az olcsó tekercsek nem az igaziak, és gyorsan, street-food jelleggel pedig szinte lehetetlen hozzájutni a japán falatokhoz. Ezekre a problémákra próbál megoldást találni az újhullámos és formabontó Nádor utcai Zelefant Organic & Sushi Bistro, amely a szusi mellett rengeteg egyéb izgalmas, organikus falatot is kínál.

Zöld + Elefánt = Zelefánt

Tavaly ősszel pattant ki a Zelefánt ötlete, amelyet külföldi utak során szerzett tapasztalatok inspiráltak. A külföldön már széles körben elterjedt egészséges ételek forradalma itthon még csak néhány éve kezdődött, de már tisztán látszik, hogy igenis van rá igény.

Az indiai szent állatra utaló Zelefánt ennél zöldebb már nem is lehetne, és nemcsak azért, hogy egy lavina alatt is megtalálják, hanem mert az egészség és a környezettudatosság híve. A belvárosi aprócska hely az egészséges ételek mellett tette le voksát: 100%-ban organikus alapanyagokból dolgozik, a legnagyobb odafigyeléssel állítja elő az ételeit, sőt még a csomagolást is újrahasznosítható és lebomló formában szerzi be. Ennek ellenére nem tartja magát se kézművesnek, se biónak – megpróbálja a saját útját járni, amit valahogy úgy lehetne megfogalmazni, hogy „lazán egészséges”.Nem étterem… de akkor mi?

Már a belépés utáni első pillanatban nyilvánvaló, hogy ez nem egy étterem: az almazöldre festett helyen szinte alig van ülőhely, van viszont egy hatalmas pult, illetve egy vegyesboltra hajazó hűtő, amiben zöld dobozkákban sorakoznak a különböző szusik és a hozzájuk tartozó kellékek (szójaszósz, wasabi, gyömbér). Ezeket tetszés szerint elvihetjük, vagy néhány percre leülve itt is megehetjük nagyjából 1000–2000 Ft közötti áron.

A szusizó megnevezés egyébként kicsit csalóka, ugyanis csak úgy egyharmad arányban vannak jelen a tekercsek, mellettük Franciaországból rendelt croissant-ok (580 Ft) péksütemények (700–800 Ft), saláták (1000–1400 Ft) , különleges szendvicsek (700–800 Ft), joghurtok (240–560 Ft), valamint amerikai mintára készült smoothie-k (260 Ft/dl) és gyümölcslevek (260 Ft/dl) szerepelnek a menün. Ezek egyébként (a szendvicsek és a saláták kivételével) mind máshol készülnek, a péksütemények a közelből jönnek át frissen, a szusik pedig az I Love Sushi hozzájárulásával kerülnek a csomagokba, tehát aki rendelt már tőlük, az tudja, mire számíthat. Nekünk bejött.Jövőbeli tervek

Egyelőre még nem lehet statisztikákat felállítani azzal kapcsolatban, hogy kik fognak ide járni, de a dizájn mindenképpen a fiatalabb generációt célozza, azzal a szándékkal, hogy rászoktassák őket az egészséges ételek fogyasztására. Mellettük természetesen minden korosztályból szívesen látnak vendégeket, valamint azt is remélik, hogy a belvárosban lakó vagy turistáskodó külföldieknek is tetszeni fog. A későbbiekben kiszállítást is tervez a Zelefánt csapata az V. kerület határain belül (azért csak itt, mert a környezettudatosság jegyében kizárólag biciklis futáraik lesznek), illetve különböző kedvezménykártyákra és akciókra is számítani lehet.