Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Éjszakai élet

Fekete Kutya - igazi kultúrkocsma a Dob utcában

Miután hatalmas felhajtással és szuperdizájnnal sorra nyílnak a városban trendibbnél trendibb kocsmák és romkocsma 2.0-k, megnyitott a Fekete Kutya, ami nem akar semmilyen lenni, csak önmaga, és pont ettől lesz a város egyik legjobb kocsmája, amit szívből ajánlunk.

Kezdjük rögtön a tájolással. A Fekete Kutya a Dob utca 31. szám alatt található, az árkádos-lugas résznél, közvetlen szomszédja pedig a sarkon lévő Méter bár. Családias helynek mondják magukat és valóban az emberközeliség a hely legszembetűnőbb vonása. A Fekete Kutya diszkrét bája kézzel tapintható, az pedig még jobb hír, hogy cseh söröket is csapolnak.
Méghozzá kézművest. Világosból 5,1 %-os Francint, 6%-os Prezidentet, félbarnából pedig Gyengéd Barbárt (5,3%). Öröm és boldogság. Bátran kérhetjük továbbá a Fóti főzde egyre több helyen kapható söreit, amelyek kínálatát böngészve el lehet időzni egy darabig a választással. Ha valaki netán nem tudna választani, javasoljuk a Hammurapit (a Kisüzemi Sőrfőzdék Egyesületének VIII. Nemzetközi Sörversenyén, 2012-ben ezüstérmet szerzett a különleges sörök kategóriájában.)
Az extra sörökön kívül van minden, aminek egy tisztes kocsmában lennie kell: rövidek, hosszúk és rövidesen a ház koktéljai is, például sok a naranccsal tűzdelt gin tonic. Az italok után pedig jöjjenek az ételek! Helyben készült tapasok és szendvicsek közül választhatunk, amelyek különlegessége, hogy Ancsa, a ház egyik gazdája készíti őket.

A mártogatósokat salátával és pirítóssal szervírozzák (hármat 1200, hatot 2300 forintért), a szendvicsek közül sült májas és hagymás-zsíros parasztdeklit rendelhetünk 500 forintért, de van sült kecskesajtos és magyaros is, meg persze különféle saláták. Az ételek minősége kiváló, így a Fekete Kutya egyből felkerült a "merre-menj-ha-éhes-vagy-este"-listánkra.A nemrég nyílt kultúrkocsmában persze nem csak inni-enni lehet, kult(úr)pont szeretne lenni meghívott művészekkel, előadókkal. A pult mögött pedig az éjszakai életből ismert arcok néznek ránk. A Fekete Kutya jóleső armoszférájával tűnik ki a nyüzsgő pesti éjszaka és nappal kínálatából, ide csak úgy, minden különösebb cél nélkül is jó le-/eljönni. Na, éppen ezért szeretjük. Lazább napokra, a vigalmi underground ajánlásával.

Ha szeretnél meseszerű környezetben pihenni, de inkább Budához húz a szíved, látogass el a zuhanyzós kerthelyiségbe, a Pagonyba.

Hasonló tartalmak

Öt kilométernyi fényfüzér, 140 000 energiatakarékos LED-izzó – Így indult el a BKV ünnepi fényflottája

?>

Kilenc feldíszített járműből áll a BKV idei ünnepi fényflottája. A járművek pénteken este egyszerre indultak el a Hungária kocsiszínből.

Budapest

A mélység, ami elnyelt tankokat és téglagyárat is – A Feneketlen-tó története

?>

Ha rendeznénk egy „fenyegető elnevezésű budapesti helyek” versenyt, a Feneketlen-tó biztosan dobogós lenne. Na de miért kapta a 4-5 méter mély tó ezt a furcsa nevet?

Szabadidő

Megtaláltuk az új kedvenc „nappalinkat” – Megnyílt a Kollab a Mammutban

?>

A Kollab a Mammutban egy kísérleti hely, ami hol kávézóként, hol coworking helyként, hol kultúrtérként és lazulóhelyként vár mindenkit.

Szponzorált

Ezeken a helyeken kóstolhatod meg Budapest hivatalos születésnapi tortáját!

?>

Húsz cukrászati műremek versenyzett a Budapest hivatalos születésnapi tortája címért, melyet a Belvárosi Auguszt Cukrászda alkotása nyert meg.

Neked ajánlott

A