Tavaly nyár óta kérdéses, hogy maradhat-e a megszokott helyszínén a soproni VOLT Fesztivál. Azt már hónapokkal ezelőtt kijelentették a szervezők, hogy továbbra is Sopron ad otthont az eseménynek, valamint az is kiderült, hogy a következő öt évben biztosan a soproni Lővérek, vagyis a megszokott helyszín ad otthont a VOLT-nak. A legtöbb hazai fellépőt felvonultató fesztiválon idén egyébként majd’ 30 világsztár is tiszteletét teszi.

A soproni Lővérekben marad a VOLT Fesztivál

A VOLT főszervezői, Fülöp Zoltán és Lobenwein Norbert elmondta, hogy tavaly nyár óta kérdéses, hogy maradhat-e a fesztivál a soproniLővérekben, amely sokak szerint az ország talán legszebb és legideálisabb fesztiválhelyszíne, vagy új terület után kell nézniük.

Végül arra jutottunk, hogy a környezeti értékekre való különös odafigyelés mellett 2013-ban, illetve további 4 éven át a korábbi helyszín, a soproniLővérKemping és annak környéke adhat otthont a VOLTFesztiválnak.
A VOLT idei éve – a minden eddiginél tartalmasabbra sikeredett programkínálat mellett – a környezeti értékek megőrzéséről is szól. A Fertő-Hanság Nemzeti Parkkal kialakított szoros kapcsolat eredményeképp a fesztiválozók a régió természeti kincseivel is megismerkedhetnek. A természet megóvása a VOLT támogatóinak is fontos, így a Soproni sört a VOLT-on a közönség visszaváltható, ún. „repohárból” fogyaszthatja.
Főszerepben a RobotokAz idei VOLTFesztivál kampányában főszerephez jutnak a robotok, akik nem csupán a plakátokról mosolyognak a járókelőkre, de a VOLT helyszínén is találkozhatunk velük.

A fesztivál helyszínére 1000 db kartondobozt és más „alkatrészeket” szállítanak a szervezők, amelyekből naponta készülhetnek szebbnél szebb robotok. A robotszépségversenyek győztesei értékes jutalmakra számíthatnak.Új helyszín: Diákhitel Kávézó a VOLT-onA zenei kínálat mellett a VOLT szervezői fontosnak tartják, hogy tartalmas előadásokon, beszélgetéseken is részt vehessenek a fesztiválozók.

A Diákhitellel közösen megvalósuló helyszín a remények szerint a VOLT egyik új központja lehet, ahová egyrészt azokat a fesztiválozókat várják a nap nagy részében, akik a koncertek mellett kötetlenebb hangvételű előadásokra, szellemi táplálékra is vágynak, másrészt azokat, akik nyugodt körülmények között, a fesztivál forgatagától távol beszélgetni, kávézni, reggelizni szeretnének.

Naponta jelentkezik itt majd a Réz András vezette Werk Akadémia, amely ezúttal szembeszáll az ízlésdiktatúrával, filmes játékot és kerekasztal-beszélgetést szervez slam-poetry előadókkal. Ugyancsak naponta tér ide vissza a tervek szerint a Majdnem Híres Rocksuli, de előadást tart többek között Csernus Imre, pszichiáter, Tari Annamária pszichológus, és Zacher Gábor toxikológus is, aki civilben amúgy is törzsvendég a VOLT-on, így elsőre igent mondott a felkérésre.Világsztárok A-Z-ig a VOLT-on

Nem vitás, hogy az utóbbi évek legjobb line-upja lehet az idei.

A fesztivál három fő színpadán egymást váltják a nagyobbnál-nagyobb nevek, számos zenei műfajban.

Idén fellép:

Billy Talent, Bonobo, Borgore, Bullet For My Valentine, DJ Fresh, Dub FX, Example, Gus Gus, Hurts, Jamie Woon, Klangkarussell, Knife Party, Martin Solveig, Papa Roach, Parkway Drive, Parov Stelar Band, Queens of the Stone Age, Skream, Sven Väth, Thirty Seconds To Mars, Turboweekend.A VOLTFesztivál három nagyszínpadán és tucatnyi kisebb helyszínén egyébként négy nap alatt majd’ 150 hazai zenekar és DJ is fellép: Lesz Akkezdet Phiai, Ákos, Anima Sound System, Anna & the Barbies, Anti Fitness Club, Balkan Fanatik, Beatrice, Bëlga, Belmondo, Bikini, Brains, ByeAlex, The Carbonfools, Compact Disco, Deák Bill Blues Band, Ef. Zámbó Happy Dead Band, Emil.RuleZ!, F.R.B., Fábián Juli, Fish!, Ganxsta Zolee és a Kartel, Heaven Street Seven, Hősök, Intim Torna Illegal, Irie Maffia, Ivan and the Parazol, Junkies, Kaukázus, Kéknyúl, Kerekes Band, Kiscsillag, Magashegyi Underground, Majka, Curtis, BLR, Mary Popkids, Maszkura és a Tücsökraj, Moby Dick, Music Café, Nemjuci, NEO, Ocho Macho, Odett, Óriás, Pál Utcai Fiúk, Passion Projekt, Péterfy Bori és a Love Band, Prakker, Punnany Massif, Quimby, Road, Rúzsa Magdi, Sena, Smile, Soerii & Poolek, Strike Today, Subscribe, Supernem, Surfin' Zhiguli, Tankcsapda, The (Hated) Tomorrow, Too Late, Turbo, Vad Fruttik, We are Rockstars, Žagar