Ebben a hónapban duplázik a mozikban Lasse Hallström rendező, érkezik az új G.I. Joe- és Vasember-film, ismét kapunk kedves családi animációs filmet és gyors egymásutánban mindjárt két horror-vígjátékot is tartogat az április. Változatosságra most sem lehet panasz, megint mindenkinek érdemes lesz csemegézni az ehavi felhozatalból!

G.I. Joe – A megtorlás

A kisfiúk polcairól a mozivászonra avanzsált, megelevenedett játékfigura rendkívül sikeres filmes debütálása után nem volt kérdés, hogy elkészül a következő rész is. A sztori ezúttal sem lesz túlságosan bonyolult, a nagy ellenséggel, a Kobrával szemben kell védeni a jó ügyet, de a rajongók legalább 3D látvánnyal élvezhetik Channing Tatum, Dwayne Johnson és Bruce Willis mesterhármasát.
Premier: április 4.Eleven testek

A horror-vígjáték egy sajátos műfaji keverék, nem mindenkinek jön be, aki viszont rákapott már az ízére, az valósággal rajong érte. És hogy ne lehetne szeretni egy olyan filmet, amelyben John Malkovich vérszomjas zombivadászt játszik? Az Alkonyat-széria romantikus, vegetáriánus vámpírjai kapnak szellemes görbe tükröt a bűnbánó és szerelembe eső ifjú zombi történetében, aki hogy, hogy nem, éppen a hírhedt zombiölő leánya iránt táplál gyengéd érzelmeket.
Premier: április 11.Feledés

Tom Cruise újabb akciófilmmel örvendezteti meg a közönséget idén. A jövőben játszódó sci-fiben a Föld bolygó háborús pusztítás maradványa csupán, hősünknek pedig az a feladata, hogy a másik planétára evakuált emberi faj számára nélkülözhetetlen nyersanyagokat begyűjtse. De természetesen semmi sem megy olyan egyszerűen, mint gondolnánk, csakhamar egy titkos, mindent átfogó művelet lepleződik le előttünk.
Premier: április 11.The Master

A Boogie Nights, a Magnólia és a Vérző olaj rendezője, Paul Thomas Anderson ismét letett egy filmet az asztalra: a kiváló alakításokkal teli The Master már bejárta a világot, és sorra gyűjtötte be a legrangosabb fesztiválok elismeréseit. Joaquin Phoenix veterán tengerészgyalogost alakít, aki képtelen visszailleszkedni a társadalomba, agresszióba és alkoholba menekül, míg veszendő lelkét meg nem menti a Philip Seymour Hoffman játszotta karizmatikus tanító.
Premier: április 11.Teddy Mackó

Dennis középkorú, nőtlen férfi, foglalkozására nézve testépítő. Az anyjával élő, hatalmas ember azonban rettentően vágyik a szerelemre. Nagybátyja párválasztási sikerein felbuzdulva úgy dönt, ő is a messzi Thaiföldön keres magának megfelelő menyecskét – és megdöbbentő módon talál is alkamas hölgyet! A konfliktus abból adódik, hogy az idős édesanya foggal-körömmel ragaszkodik nagyra nőtt fiacskájához.
Premier: április 11.Horrorra akadva 5.

Aki szereti a horror műfaj minden létező kliséjét szisztematikusan kiforgató széria eddigi darabjait, azt nem kell meggyőzni arról, hogy a soron következő részt is látnia kell – Charlie Sheen pedig ezúttal sem fog hiányozni.
Premier: április 18.Ted Jones csudálatos kalandjai

A gyerekként régészetről álmodozó Ted felnőve építkezéseken dolgozik. Egy nap azonban mégis rámosolyog a szerencse: Peruba mehet felfedezőútra, ahol lehetősége lesz bebizonyítani, hogy egy valódi régészkutató veszett el benne. A bájos és gyerekbarát sztori mellett a felnőttek a sok popkulturális utaláson szórakozhatnak.
Premier: április 18.360

Találó címet kapott Fernando Meirelles legújabb filmje. A sok szálat mozgató történet széltében-hosszában bejárja a világot, mindenütt meglesi az egymástól akár szélsőségesen különböző emberek életét. Amit talál, az viszont meglepően hasonló a bolygó minden szegletében: a magány, kapcsolatok kiüresedése és a szeretetéhség egyformán sújt mindenkit. A megannyi történetmorzsa a végére viszont egy kerek egésszé áll össze.
Premier: április 18.Gyilkos vágyak

Brian De Palma mindig értett a fülledt levegőjű erotikával átitatott thrillerekhez. A Szerelmi bűnök című francia film remake-jével tér vissza kedvenc témájához, melyben a sikeres marketinges, Christine (RachelMcAdams) és asszisztense (Noomi Rapace) között dúlnak heves érzelmek az erotikus vágytól a féltékenységen át a karrierrel kapcsolatos dominanciaharcig.
Premier: április 25.A hipnotizőr

A svéd Lasse Hallström rendező sok skandináv pályatársához hasonlóan megjárta már Amerikát, ahol sikerrel hódította meg az Újvilág szívét olyan filmekkel, mint a Gilbert Grape, az Árvák hercege és a Csokoládé. Egy film erejéig most hazatért, s a hely szellemének megfelelően előkerültek Hallström kelléktárából a sötétebb témák és tónusok. Egy család rendkívül brutális meggyilkolása kapcsán a tehetetlen rendőrség tanácstalanságában egy hipnotizőrtől kér segítséget. A nimbuszát vesztett mester nehezen áll kötélnek, ám amint elkezdi az egyetlen életben maradt családtagot kezelni, mélyen elrejtett titkokra bukkan.
Premier: április 25.Menedék

Ugyanezen a héten Hallström egy amerikai produkcióban készült romantikus alkotását is bemutatják a hazai mozik. Ebben a klasszikus történetben a női főhős, Jo(Cobie Smulders) múltja elől menekül a csendes tengerparti kisvárosba, ahol a gyermekeivel egyedül maradt Alexszel lassan egymásba szeretnek. A frissen kialakult idillbe azonban váratlanul betör Jo eltitkolt múltja, a nőnek pedig mindent hátrahagyva menekülnie kell.
Premier: április 25.Starbuck

David Wozniak (Patrick Huard) egy nagyra nőtt gyerek, képtelen felnőni, felelősséget vállalni önmagáért és másokért, ráadásul tetemes adósságot is felhalmozott. Derült égből villámcsapásként érkezik a hír, hogy barátnője gyereket vár. Itt az idő, hogy David összeszedje magát. És hogy honnan a cím? Hősünk ifjú éveiben ezen az álnéven regisztrált különböző spermabankokba, aminek következtében mára összesen 533 fiatalnak lett a biológiai apja. Ha pedig a legkisebbet felvállalja, úgy dönt, hogy megkeresi a többieket is. A vígjátéki gépezet innentől pedig megállíthatatlan gőzhengerként indul útnak.
Premier: április 25.Vasember 3.

A Christopher Nolan rendezte Batman-széria óta szinte kötelezővé, de minimum nagyon divatossá vált a szuperhősök emberi oldalának feltérképezése. A pszichologizálás a harmadik résszel a Vasember-filmeket is elérte, mert miközben mindenki kedvenc iparmágnása, Tony Stark egy újabb félelmetes ellenséggel találja szemben magát, saját belső kétségeivel is le kell számolni a győzelem érdekében.
Premier: április 25.

Ha kíváncsi vagy melyik filmeket vártuk a legjobban márciusban klikk ide!