Több régóta várt film landol a hazai mozikban ebben a hónapban. Érkezik többek között a Hitchcock-biopic, Vinterberg új opusza Mads Mikkelsennel, Bigelow és Gus Van Sant patrióta hangoltságú filmjei, valamint egy Kerouac adaptáció. No és persze végre itt van Bruce Willis Die Hardja, háttérben a festői Budapesttel.

Boszorkányvadászok

Az eredeti cím nyersfordítása bár nevetségesebb, beszédesebb is egyúttal: Jancsi és Julika – boszorkányvadászok. Erről van szó ugyanis, hiszen február első teljes hetében érkezik a hollywoodi népmese-újragondolások legújabb darabja. A Hófehér és a vadász, valamint A lány és a farkas után újabb darab kerül elő a Grimm-gyűjteményből. A gonosz boszorkány csapdájából gyerekként sikeresen kiszabadult testvérpár felnőve gonosz mágikus lényeket gyilkol a komputergrafika segítségével látványos akciójelenetek során. Ha valaki szeretne egy jót szórakozni a moziban egy teljességgel komolytalan filmen, az ne hagyja ki!
Premier: február 7.Hitchcock

Ahogyan az egész filmtörténet számára, úgy Alfred Hitchcock életében is fordulópontot jelentett a legendás Psycho című film elkészítése, mellyel a rendező egy új típusú, minden addiginál erőszakosabb és hátborzongatóbb horrorfilmet szabadított a nézőkre. A Hitchcock a remekmű készítésének időszakát mutatja be, melyben a címszereplő nem csak zseniális filmes alkotóként, hanem emberként is megjelenik a vásznon. A szereposztás is ígéretes a megunhatatlan Sir Anthony Hopkinsszal és Helen Mirrennel.
Premier: február 7.Most jó

Különösen a Bakancslista, de akár a Fifti-fifti rajongóinak is ajánljuk ezt a filmet, melyben Dakota Fanning egy tizenhat éves leukémiás lányt alakít, akinek már nincs sok hátra, ezért igyekszik minden élményt begyűjteni a lehető legrövidebb időn belül, amelyre valaha vágyott. A halál kézzelfogható közelsége pedig természetesen mindent átértelmez.
Premier: február 7.Beautiful Creatures - Lenyűgöző teremtmények

Az Alkonyat-széria pepitában: ugyancsak elsősorban tinédzserek és fiatal felnőtteknek szóló könyvsorozat első kötetének adaptációja ez, itt azonban a romantikus pár női tagja, a tizenhat éves Lena lóg ki az unalmas emberi lények közül nem éppen átlagos kamaszproblémáival. Lena ugyanis mágikus erővel bír, s csakhamar döntenie kell, hogy egy többé-kevésbé normális emberi életet akar, vagy a sötét oldal felé fordul. A döntésre természetesen a teljesen átlagos Ethannel bimbózó szerelme is hatással van.
Premier: február 14.Die Hard - Drágább, mint az életed

És végre itt van a részben Budapesten forgatott új darab a Die Hard-szériából. McLane hadnagyot balsorsa ezúttal Moszkvába vezeti, ahol a fia került kétes ügyekbe. A lassan nyugdíjas hadnagy és fia most vállvetve küzdenek a gaz terroristák ellen.
Premier: február 14.Szép remények

Charles Dickens körülrajongott regénye újabb mozifeldolgozást ért meg. Az író ünnepelt műve szerelemről, szenvedélyről és fájdalomról szól, aki tehát a felfokozott érzelmeket és a romantikus drámát keresi, annak érdemes esélyt adnia a szépen fényképezett, részletgazdag képi világgal operáló legújabb alkotásnak. A kis árva, Pip, első látásra szerelemre gyúl a gazdag és dekadens Miss Havisham nevelt lánya, Estella iránt, s mindent megtesz, hogy megszerezze a szívét, még ha folyamatos elutasításban van is része.
Premier: február 14.Ne zavarjanak!

Újabb eszement francia vígjáték, hogy ebben a hónapban se szoruljon ki Európa a hazai mozitermekből. A történet főhősei, Jeff és Ben nagy barátok, ám az egyetemi évek óta nem látták egymást, s az eltelt időben egészen más irányt vett az életük. Jeff őrült bohém maradt, Ben azonban megállapodott, megnősült és családot tervez. A váratlan újbóli találkozás remekül sikerül, elhatározzák hát, hogy neveznek az amatőr pornósok fesztiváljára.
Premier: február 21.Személyiségtolvaj

A film címe első blikkre egy komor, a közeli jövőben, egy örökké sötétségbe burkolt metropoliszban játszódó thrillert sejtet. A Személyiségtolvaj ennek éppen az ellenkezője. A túlsúlyos, ám merész Diana egy tisztességben élő, magas beosztású, Sandy keresztnevű férfi identitására, s ezzel bankszámlájára vet szemet, hogy a hivatalnok kontójára rúghasson ki a hámból Floridában. Sandy azonban üldözőbe veszi a gaz elkövetőt, és megindul a komolytalan hajsza.
Premier: február 21.A vadászat

A hónap közepén landol a mozikban a dán Dogma mozgalom egyik alapítótagjának, Thomas Vinterbergnek legújabb, az elmúlt évben számtalan kritikai elismerést és díjat begyűjtött filmje. A Lucas (a remek Mads Mikkelsen alakításában) átlagos kertvárosi családapa, egy helyi óvodában dolgozik, szereti a gyerekeket, ahogy azok is őt. Ám egy nap megdöbbentő dolog történik: az egyik kislány, aki történetesen Lucas egyik legjobb barátjának gyermeke, azt állítja, hogy a férfi „csinált vele valamit”. Ezután minden és mindenki egy csapásra Lucas ellen fordul, aki sehogy sem képes bizonyítani, hogy teljesen ártatlan.
Premier: február 21.Zero Dark Thirty - A Bin Láden hajsza

Az Oscar-díjas rendező, Kathryn Bigelow ismét igen férfias témájú filmet forgatott, ám ezúttal kulcsszerepben egy igazán kemény, erős nőt találunk. Több mint tíz éven át tartott a CIA Oszama bin Laden utáni hajtóvadászata, melynek számos része csak az elmúlt években került napvilágra. Az új, teljesebb információk birtokában a Bombák földjén rendezője forgatott két és fél órás filmeposzt.
Premier: február 21.Ígéret földje

A gazdasági válság a vidéki Amerikát sem kímélte, a fejlődésben megtorpant, hosszú ideje legfelejebb csak stagnáló kisvárosba Steve és Sue azért érkeznek egy hatalmas olajtársaság ügynökeiként, hogy rávegyék a városka lakóit: a sok pénz és könnyebb élet reményében engedjék át a földterületeiket, s velük a mélyben meghúzódó olajmezőket. A kisközösség együtt kell, hogy döntsön a nagy ajánlatról, amely napról napra kevésbé tűnik ígéretesnek.
Premier: február 28.Az a bizonyos első év

Ez az angol romantikus vígjáték üdítő módon végre nem az esküvői bonyodalmak fonákságaival van elfoglalva, hanem a vicces, kínos, hajmeresztő és egyéb szituációkat a nagy napot követő időszakban, a házasság mindennapjaiban keresi. A nagy szerelem ezúttal két szélsőségesen különböző embert sodort az oltárhoz, akik kapcsolatuk első kríziseit már az igen kimondása után élik meg. Hamarosan itt van az első évforduló, az ifjúházasokban pedig egyre csak gyűlnek a kétségek.
Premier: február 28.Úton

Jack Kerouac főművének filmadaptációja hűen követi a kultikus alapanyagot, melyben az író vallomásszerűen, a spontán próza keresetlenségével számol be saját élményeiről és magáról a lázas ifjúságról.
Premier: február 28.

Ha kiváncsi vagy melyik filmeket vártuk a legjobban januárban klikkide!