Végre megérkeztek az első nevek a Sziget idén is meglehetősen sokszínűnek ígérkező nemzetközi felhozatalából. A sztárkínálatban, a jól bevált recept szerint most is lesznek visszatérő közönség kedvencek és izgalmas, aktuális újdonságok.

Az idei Sziget talán legnagyobb durranásának ígérkező Blur koncert bejelentése után végre megérkeztek az első nevek a fesztiválegyéb színpadainak kínálatából is. Az elmúlt években egyértelművé vált, hogy a Sziget nem csak a legnagyobb színpadán kínál jelentős nemzetközi előadókat, hanem például a sokezres befogadóképességű, hatalmas sátrakban helyet kapó színpadokon is sokszor komoly világsztárok adják egymásnak a stafétát.

Az Aréna idei sztárjai között van a szabadkötésű techno és a mindig friss-energikus electro műfajok metszéspontján elhelyezkedő Boys Noize, a bombasztikus trackjeiről, formabontó remixeiről ismert Nicky Romero, az elektronikus hip-hop német származású sikercsapata a Deichkind, hazai fesztiválközönség egyik kedvenc zenekara, a Parov Stelar Band. Ezenk kívül július elején a VOLT-on, augusztusban pedig a Szigeten zenél Marcus Füreder ellenállhatatlan zenekara, az electro swing feltalálói, és még a party zenéknél maradva a Szigetre várjuk az egyik legnagyobb múltra visszatekintő spanyol techno óriást, Oscar Mulerot is.

De ez még nem minden. A Legfrissebb, mindent elsöprő őrületével, a február közepén megjelenő Every Weekenddel érkezik az A38-ra az elektronikus zene legfiatalabb híveinek körében évek óta töretlenül népszerű grimcore-kollektíva, a Hadouken is. De az A38színpada természetesen nem csak partykról szól. Itt lép majd fel ahagyományos, régi vágású, ha kell keményvonalas, érzelmes rockot játszó Triggerfinger, valamint a dinamikus, zúzós, friss és minden mesterséges adalékanyagtól mentes The Bots.