A hipotézis, miszerint a filléres kocsmákra szavazók éjszakai élete a Nagymező utcából a Károly körútra kerülhet a jövőben, már akkor megszületett, mikor elkezdték felújítani a Deák teret és az Astoriát összekötő szakaszt. Az biztos, hogy a Kakas Presszó és az Ördögsarok kellemes alternatívájaként megnyílt K9 Sörbár ehhez nagymértékben hozzájárulhat. A Szilvuplén és egyéb pesti helyeken edzett üzletvezetés legfontosabb elemei a kiemelkedő választék és a pincetér egyre pezsdülő kulturális kínálata, de ezek nem egyedüli válaszok az igényes vendégek meggyőzésére.

Hol itt a piaci rés?

A K9-ben a forralt bor illaton kívül, a natúr, illetve zöld színű fa bútorok, valamint a fém és fényes italreklám táblák adják az első benyomást. Kellemes az összkép, de amitől igazán érdekes a hely, azt a pult mögött kell keresnünk. A névadó sörválasztékot tekintve például huszonöt féle üveges- és több olyan csapolt sört (290 Ft) is lehet kapni, melyeket csak pár helyen ihatunk a városban.

Ezek közül a Hacker-Pschorr típust Pesten csak itt, Budán pedig két helyen tartják. Csapon van még a Paulanerbúzasör, a Königsburg, a „ház” pécsi söre, illetve a szlovák Steiger, amelynek világos és fekete változatából készül az úgynevezett „vágott" kombináció. Utóbbi egy 180 fokos csavarral, mert a K9-ben a világos sör van alul, majd erre folyik a kesernyés barna sör.
Ezek mellé érkeznek az egymást váltó vendég nedűk, egyenesen az Oktoberfestről, magyar kézműves főzdékből vagy épp Csehországból.

Az üveges változatok közt is van magyar kézműves sör (mézes-vérnarancsos és meggyes-szilvás ízben), a Főzdefeszt nyertes köleses sör, a Paulaner teljes portfóliója, illetve tequilás Desperados is. Annak ellenére, hogy a sör reneszánsza párosul azzal, hogy a városból hiányoznak a sörbárok, veszélyes lett volna csak egy terméktípusra támaszkodni. Emiatt lett borból és röviditalból is olyan a választék, amely nem csak a szomszédos kocsmák kínálatához képest lett egyedülálló.

Pince salsa

Ami kívülről szemlélődve eszünkbe sem jutna az az alagsorban zajló K9 tér mozgalmassága. A

K9 Sörbár pincéjében már ebben a hónapban is végig táncórák voltak, melyekre ingyenesen kapott lehetőséget a Calientetánciskola. A tükrös, diszkólámpás terem bérbeadása lassan és türelmesen indul be, egyelőre csak minimum fogyasztást kérnek a különböző rendezvények szervezőitől.

Fülöp Dániel és üzlettársa egyébként nem véletlenül bíznak a fokozatosságban, ha vendéglátásról van szó. A Szilvuplés tapasztalatok előtt ugyanis, az üzletvezetés mellett szinte mindennel foglalkoztak, ami a szakmában elképzelhető.

A jövőről annyit, hogy a tervek szerint az alagsorban balra fog terjeszkedni a K9, ahová egy 75-80 négyzetméteres táncteret terveznek. Itt slágerzenékkel, profi táncosokkal, jó hangszigeteléssel várják majd a körútról betévedőket. Mire jó idő lesz, a terasz is jelzi majd a K9 létét, addig is lehet tesztelni a pohárba valókat!
A kockázatot vállalják a K9-es fiúk, úgyhogy néha abszurdnak tűnő újdonságok is lesznek bőven.