Az állatok világnapját világszerte Október 4-én tartják, védőszentjük, Assisi Szent Ferenc emléknapján. Ennek kapcsán rengeteg nagyvárosban szerveznek egész héten rendezvényeket annak érdekében, hogy felhívják a figyelmet a felelős állattartásra és az állatvédelemre. Ezalól Budapest sem kivétel, hiszen a magyar fővárosban is számos program közül válogathatnak az állatbarátok.

Állatszeretet fesztivál az ÁllatkertbenA Fővárosi Állat -és Növénykert egy egyhetes rendezvény keretein belül szeretné felhívni a figyelmet az állatvédelemre. A látogatók olyan programokon vehetnek részt, mint a pelikán etetés, kígyó simogatás, fóka show, de lehet majd találkozni elefántokkal és gorillákkal is. Mindemellett idén kiemelt téma lesz az Állatkertállatmentő tevékenysége és a Magyar Madármentő Alapítvány munkája, de képviselteti magát a Greenpeace és más állatvédő szervezetek is. A rendezvényen bárki részt vehet, aki jegyet vált az adott napra a pénztárnál.

20. születésnapját ünnepli a Rex Állatotthon Az egyik leghíresebb menhely idén az állatok világnapjával egy időben ünnepli a 20. születésnapját. Az ünnepi eseményt október 6-án rendezik meg a Rex Állatszigeten, ahol 6000 plüsállat összegyűjtésével egy Guiness-rekordot is megpróbálnak megdönteni.
A játékokat később rászoruló gyerekeknek ajándékozzák hangsúlyozva, hogy az élő állatok a kitömött “hasonmásaikkal” ellentétben nem játékszerek.

  • Időpont: 2012 október 6. 10:00
  • Helyszín: Állatsziget, 1048 Budapest, Óceánárok u. 33.
Állatbarát felvonulás a belvárosban A Magyar Állatvédő és Természetbarát Szövetség az előző évekhez hasonlóan idén is felvonul, hogy ezzel is hangot adjon az állatok érdekeinek. Az október 7-én megrendezésre kerülő menet reggel 10-kor indul a Bazilika melletti parkolóból és az Andrássy úton végighaladva a Hősök Terén ér véget. A rendezvény teljesen állatbarát, mindneki viheti kedvencét, ha az pórázon vezethető. Akinek erre nincs lehetősége, annak sem kell egyedül sétálnia, mert a Noé Állatotthon jóvoltából “kikölcsönözhet” egy “védencet” a helyszínen. A gyülekező reggel 9 órakor van.

WWF Filmklub a Szimplában Idén október 4-én a WWF a Szimpla Kertben ünnepli meg az állatok világnapját. Délután 5 órától az érdeklődők egy előadást hallgathatnak meg a legrégebbi budapesti romkocsmában “Nagyragadozók szerepe az ökoszisztémában” címmel, később pedig a szervezők egy dijnyertes magyar természetfilm megnézésére is meghívják az érdeklődőket. Az eseményen a részvétel teljesen ingyenes, de a helyhiány elkerülése érdekében előzetes regisztráció szükséges, amit a onkentes@wwf.hu címre kell elküldeni.

  • Időpont: 2012 október 4. 17:00
  • Helyszín: Szimpla Kert, 1075 Budapest Kazinczy u. 14.