Október 4-én veszi kezdetét a Budavári Pálinka és Kolbászfesztivál, ahol idén nemcsak a magyar párlatoké, a mámorítóan gyümölcsös pálinkáké, no meg a különféle kolbászoké lesz a főszerep, hanem a mexikói gasztronómiáé is. Ha minden igaz egy hétvége erejéig ráadásul még a nyár is visszatér, szóval az alkalom nem is lehetne jobb egy kis gasztronómiai kalandozáshoz.

A fesztivál területén található mexikói udvarban, illetve a tequila házban 8 féle mexikói tequilával és egy olyan – elsőre talán furcsán hangzó – tequilás sörrel ismerkedhetnek meg a vendégek, amellyel csak a Budavári Pálinka – és Kolbászfesztiválon lehet majd találkozni. Azoknak sem kell aggódniuk, akik inkább az ételek miatt szeretnének ellátogatni a várba – a szervezők szó szerint egy falatnyi Dél-Amerikát varázsolnak majd a város közepére. Az ínyencek többek között olyan fogásokra is számíthatnak majd, mint a csirkés burito, a lime-os csirkés wrap, a chili con carne vagy éppen a csirke chipotle párolt rizzsel.

A tequilarajongók is bátran fogyaszthatják majd kedvenceiket – azok pedig, akik még nem kóstolták az agave kaktuszból készült nemzeti italt most megtanulhatják, hogy az igazán jó tequilához bizony nem kell se só, se citrom, se fahéj sem pedig narancs. Mexikó első számú tequiláját, az el Jimadort ráadásul amúgy is kár lenne elrontani ilyen fölösleges kísérőkkel.

Azt talán már mondanunk sem kell, hogy a magyar konyha és a magyar pálinka szerelmeseinek is bőségesen lesz miből választaniuk. A Hunyadi – és az Oroszlános udvarban pálinkaújdonságok, kolbász- sajt- és borkülönlegességek is csábítanak majd sőt mi több bemutatkozik a Szemtelen is, ami nem más, mint a magyar pálinkafőző mesterek legújabb büszkesége.