Talán nem túlzunk, ha azt mondjuk, hogy a Műcsarnok Budapest egyik legismertebb és talán legszebb épülete – épp úgy jó, ahogy van, a maga neoklasszicista stílusában, bár lehet, hogy ideje lenne egy kicsit modernebb köntösbe öltöztetni. A Paint Up! versenyének döntősei gondoltak is egy nagyot és képzeletben indákkal, buborékokkal dobták fel a homlokzatot – mindezt egy olyan különleges fényjátékkal, melyet most akár élőben is megnézhetsz!

A Paint Up! Visualpower virtuális épületfestő verseny idén harmadik alkalommal kerül megrendezésre, ami nemcsak azért jó dolog, mert egy hihetetlenül kreatív kezdeményezésről van szó, hanem azért is, mert ez a rendezvény az egész világon egyedülállónak számít.

Hamarosan megrendezésre kerül ugyanis a Café Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál és a Paint Up! virtuális épületfestő verseny döntője. Ha tehát október 6-án estére még nincs programod, akkor irány a Hősök tere, és nézd meg a saját szemeddel, hogy mit lehet kihozni egy 1000 négyzetméteres falfelületből néhány projektort, egy különleges 3D-s technika és egy hatalmas adag kreativitás segítségével.

A nyílt versenybe az architekturális vetítés, más néven building mapping műfajában készült, 3 perces, zenei aláfestéssel ellátott filmmel lehetett nevezni. A beküldött pályamunkák közül az előzsűrizés során 12 filmet választottak ki, többek között egy török, egy olasz és egy brazil-dubai alkotást is – szombaton ezek a filmek fogják feldarabolni, megtáncoltatni vagy éppen varázserdővé alakítani a Műcsarnokot 19:00 és 22:30 között.

A rendezvény ráadásul ingyenes, szóval tényleg kár lenne kihagyni. Ha azonban élőben mégsem tudsz elmenni akkor se aggódj, a neten élő közvetítéssel is figyelemmel kísérheted a döntőt!