Van abban valami nyerő, ha az embert összezavarják, kíváncsi lesz és megcsapja az alulinformáltság szele. Főként, ha olyan dologról van szó, amitől olyat kap, ami nélkül nem tud élni, és egyszerűen imád: Ételt. Húst. Örömet. Laci!Konyhát! Pecsenyét? Ezrek keresik Lacit, na meg, hogy mit csinál majd. Válaszok elsőként itt, a kommunikációért felelős Radisics Milánt kérdeztük.

Húslébe mártott pecsétekKultúr-bélyeget hagyni a magyar gasztronómia térképén – Benkő Zoltán, a MÁK Bistró megálmodója és Pollok László, a Csalogány 26 társtulajdonosa a Laci Pecsenyével közösen is ezt a jelszót írták a zászlóra. Zárójelben és nagybetűvel, pedig annyit: Húsimádat. Azt sikerült eltalálni, hogy a 21. században mit jelentsen ez a vendéglátás és a konkrét étlap terén. Főként húsételeket úgy, hogy egyszerre legyen kolbász és kézműves, disznó és mértékletes, házias és különleges. Mindezt könnyed, laza, bisztró stílusban itthonra, nemzetközi színvonalon.

Tervben volt már akkor a Laci Pecsenye is, de a koncepciót a kevésbé szerencsésen kiválasztott CET-re szabták. Azóta az elképzelés kiforrta magát, csúcsra járatódott és minden készen áll, hogy helyszínt igen, elveket korántsem feladva a Sas utca - Szent István tér sarkon megnyíljon az étterem. Meg bár meg terasz és más, de erről később.Konyhából jön a pecsenye?A költözés magával hoz plusz százötven főt, ami a vendégek lehetséges számát illeti, profi séfeket Mogyorósi Gábor segítségére, egy teraszt, mai később bárrá módosul. A Who the f*ck is Laci? kérdésre így nagyjából már be tudjuk lőni a választ. Laci elköltözik, de továbbra is süt-főz. Sőt: mostantól grillezik zöld tojásban, szabadtéren, és többet is fog inni, mint ezelőtt.

Disznótoros persze nem lesz a Bazilika előtt, a Laci! Konyha! mindent előkészít, itt már csak meleget, füstöt, fűszert kapnak az ételek szeptember végéig a teraszon, majd októbertől – a belső átalakítás végezezével – beindul a teljes pecsenye-műhely. Laci megtartja a napi menüt is, egyfolytában a 70-as évekről nosztalgiázik, miközben húst hússal eszik, és gyönyörű lányokról álmodozik.Meztelen testek a konyhábanApropó lányok! Ha már nagyjából belőttük Lacit, itt az idő, hogy egy-két szó essen új arcáról is. Fehér csempe, marhabőrrel bevont székek, karom akasztók és vega-pukkasztó képek. Hosszú combok, lenge ruhák, nyers hús és vérbe mártott kezek. Kézbe a malac szív, szemnek a hentes miliő. Erről csak ennyit árulunk el, Laci mégiscsak titkokkal teljes.

Könnyed stílus, de véresen komoly célok. A főpróba már megvolt a Konyhával másfél éven keresztül, most olyan előadás kell, ami messzire viszi majd a LaciPecsenye hús-piros neonfeliratának fényét.
Werk-fotó: Radisics Milán Laci!Pecsenye? (bezárt)
Cím:

1051 Budapest, Sas utca 11.