A jövő pénteken kezdődő olimpiához kapcsolódóan rendezik meg Londonban a BT River of Music elnevezésű nemzetközi zenei fesztivált, melyen a Budapest Bár zenekar is fellép.

Az együttes csütörtöki közleményéből kiderül, az egyedülálló rendezvényre az ötkarikás játékok megnyitóját megelőző hétvégén, azaz most szombaton és vasárnap kerül sor a Temze folyó partján felállított hat - egy-egy kontinenst képviselő - színpadon. A kétnapos, Londont behálózó, látványos, ingyenes zenei seregszemlén az olimpia és a paralimpia minden egyes résztvevő országa megjelenik.

A Budapest Bár vasárnap kap lehetőséget a szereplésre: a Trafalgar téren az Európa színpadon szórakoztatja majd az érdeklődőket.A produkció érdekessége, hogy a Budapest Bárhoz 12 európai ország zenészei is csatlakoznak, velük együttműködve létrehozzák a nemzetközi Budapest Bárt.
A főként Közép-Kelet Európát képviselő országok zenészeit a Budapest Bár vezetője, Farkas Róbert választja ki, az előadás felépítése és hangszerelése is a hegedűművész feladata lesz.