Szerdán a nulladik nappal kezdetét vette a hatodik Balaton Sound, az elektronikában utazó legkisebb Sziget-kapcsolt fesztivál. Megnéztük, a nagy nevek mellett mit találsz a helyszínen, és, hogy mire érdemes egy-egy mártózás közben fülelni.

Az egész ott kezdődött, hogy 2006-ban az évente vándorló EFOTT (Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója) strandra vitte saját magát, és Zamárdiban telepedett le, pont ott, ahol a soron következő napokban több tízezer ember fog megfordulni a Sound kapcsán. A fesztivál olyan jól sikerült - nem hiába, a hely sokat dob a latba-, hogy a Szigetszervezőirodának sem kellett több, lecsapott a helyre, és elkezdte tervezni saját napsütéses, koktélos zenei fesztiválját, amiből aztán megszületett a címadó esemény.

A Balaton Sound eleinte kifejezetten hasonlított az EFOTT által megütött hangulatra, csak profibb keretek között: víz, jó idő, elengedhetetlen magyar felhozatal, mosolyok és homokrúgás. Egy évvel később már továbbkristályosodott a koncepció, és megjelentek a fehér kanapék, a beach díszlet, és a prémium kifejezés egyre több helyen. A tornacipők is inkább szandálokká, sőt magassarkúkká avanzsálódtak, és a dress code is kifehéredett, egy szóval a Balaton Sound az első év útkereső hangulata után letisztult koncepcióját tekintve, jelenleg pedig Magyarország legfontosabb elektronikus irányokat követő megmozdulásának számít, a második legcsalogatóbb (nyári) fesztiválnak a Sziget után, ahol már évek óta kapunyitás előtt elfogynak a bérletek és a napi jegyek.És, hogy mi az, ami máshol nincs? A Balaton. Közvetlenül a part mellé szervezni egy fesztivált eleve óriási lauf, amit azok is könnyen élvezhetnek, akik nem feltétlenül a képviselt zenei vonal hívei. Mert a Balaton az egyik legjobb dolog, ami belföldön nyáron érhet bennünket. A gazdasági válság horvát tengerpartja. És ez persze másképp van, mert a tó tisztul, és jó, itt az idő újra és újra rácsodálkozni. Erre pedig ideális alkalom a Sound, ahol pluszban elektronikában utazó nagy nevek, színes italok és ételek, jó csajok és jó fiúk, napfelkelte és naplemente vár. És persze, David Guetta. Mert nincs Balaton Sound a francia negyvenes dj és német kollégája, Kalkbrenner nélkül.

Péntek van, egy nap lement (és a nulladik), hátravan még erős három. Budapest kezdi Zamárdi felé venni az irányt. Lábmozgatónak összeszedtünk pár nevet az ominózus fesztiválról arra az esetre, ha valaki fontolgatja az indulást; arra, ha valaki megy, csak még nem tudja, pontosan mire, és arra, ha valaki az ország többi részéről csobban virtuálisan. A WeLoveBudapest a következőket ajánlja:
Július 13., péntek:

19.30 Nagyszínpad, GOSSIP (USA) 02.00 OTP Bank színpad, FEED ME (UK)
Július 14., szombat:20.30 Telekom Terasz, TENSNAKE (D) 22.00 Telekom Terasz, GUSGUS (ISL) 23.00 OTP Bank színpad, CARIBOU (CAN) 01.00 Inmedio Drink & Bar, DELTA HEAVY (UK) 01.30 Telekom Terasz, NINA KRAVIZ (RU) 02.00 OTP Bank színpad, MOUSE ON MARS (D) Július 15., vasárnap:21.00 OTP Bank színpad, ANIMAL COLLECTIVE (USA) 23.00 OTP Bank színpad, DIGITALISM (D) 00.00 Telekom Terasz, dOP (F) 00.30 OTP Bank színpad, BREAKAGE (UK) 01.30 Telekom Terasz, GUY GERBER (IL) 02.00 OTP Bank színpad, SHY FX & YOUNGMAN (UK) 03.00 Telekom Terasz, TALE OF US (I)