Kevesebb mint 4 héttel a kapunyitás előtt sajtótájékoztatón ismertette a 20. VOLT Fesztivál részletes programját a két főszervező, akik 19 éve 19 évesen alapították a VOLTot. Minden eddiginél több világsztár, közöttük Skrillex, a Faith no More, a Snow Patrol, a Simple Plan és az Iggy & the Stooges is fellép a fesztiválon, amely idén, a jubileum apropóján egy ajándék nappal hosszabb lesz: a nyitónapon “WE LOVE VOLT” címmel 20 zenekar és 10 DJ lép színpadra.

Exkluzív koncertek és premierek!Ákos a hazai fesztiválok közül a VOLTon fordult meg eddig a legtöbbször, minden alkalommal elsöprő sikert aratva. Nem véletlen, hogy egy év koncertszünet után éppen ugyanitt, a VOLT Fesztiválon mutatja be elsőként vadonatúj, szintipop programját. A rendkívül látványosnak ígérkező műsorban a Bonanza Banzai és Ákos legnépszerűbb dalai szólalnak meg, mai hangszereléssel!Köztudott, hogy Yonderboi igazán ritkán ad koncertet. A nemrég harmadik lemezét megjelentető “magyar világsztár” idén mindössze három magyarországi koncertet vállalt, közűlük a legelső a VOLT Fesztiválon lesz látható és hallható június 29-én. Yonderboi egy interjúban elmondta, ha a VOLT szervezői nem beszélik rá, valószínűleg idén sehol nem is lépett volna színpadra…Hogy mi a közös a VOLT Fesztiválban is a Sex-e-Pil zenekarban? Hegyi Zoltán, a csapat szövegíró-énekese, aki egyben a VOLT Fesztivál névadója, a VOLT Magazin főszerkesztője volt, Ligeti Nagy Tamással közösen.
Éppen ezért most, amikor a nyolcvanas évek legnépszerűbb underground csapata néhány koncertre összeáll, a VOLT Fesztivál elképzelhetetlen nélkülük. A VOLTot megelőzően június 7-én az A38 Hajón lép fel a csapat.
A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a 200 hazai zenekart és DJ-t felvonultató programban 3 exkluzív koncert is helyet kapott: Ákos egy év koncertszünet után a VOLTon mutatja be új, szintipop programját, sok év után itt lép fel először Yonderboi és visszatér a legendás Sex-E-Pil is.

200 magyar fellépőA világsztárok mellett a 20. VOLT Fesztivál 10 színpadán 4 nap alatt 200-nál is több hazai zenekar és dj fordul meg. A Telekom Nagyszínpadra különleges produkcióval készül a Quimby és a Tankcsapda – utóbbiak itt mutatják be először legújabb dalukat. Ugyanide várja közönségét a Csík Zenekar, a Kiscsillag, a Magna cum Laude, a Brains, a Vad Fruttik és a Carbonfools.Az OTP Bank – Petőfi Rádió Színpad, a VOLT második nagyszínpada is egyben, ahol 14-06 óra között élőben szól a zene. Itt koncertezik többek között a 30Y, a Punnany Massif, az Irie Maffia, a Subscribe, Péterfy Bori és a Love Band, a Colorstar, a Compact Disco, a Kerekes Band, a Heaven Street Seven és a Magashegyi Underground is.A Blikk színpadán számos olyan nagyágyú megfordul idén, akik már régen jártak a VOLTon. Fellép a Hooligans, Caramel, a Beatrice, a Moby Dick, Ganxsta Zolee és a Kartell, Hobo, a Deák Bill Blues Band, a Pál utcai fiúk, a Belga, az Ocho Macho, az Intim Torna Illegál, Nemjuci, a Soerii & Poolek és még sokan mások.A 20. VOLT alkalmából júniusban jelenik meg a 300 oldalas Nagy VOLT Album, amely rengeteg művészi fotóval, írásokkal és riportokkal mutatja be a VOLT Fesztivál elmúlt 19 évét.Budapestről idén is naponta több alkalommal különvonat indul Sopronba, a bejáratnál pedig egy 8 méter magas, magenta színű csúszdát épít a VOLT főszponzora, a Telekom. Az érkezők ezen keresztül is becsúszhatnak a 20. VOLT Fesztiválra.Virágba borul a VOLT!4 nap alatt összesen 20 műalkotás készül el a fesztiválozók szeme láttára a VOLT Fesztiválon. A helyszínen 4 ponton épülnek fel a virággal díszített alkalmi műtermek, ahol elismert képzőművészek által vezetett alkotócsoportok igazán egyedi, 1 méter magas és 1 méter széles, fából készült virágokat készítenek a jubielumi VOLT alkalmából. Az alkotók között megtaláljuk a VOLT visszatérő vendégét, EfZámbó Istvánt, Wahorn Andrást és Magyarósi Évát, de többekkel még zajlanak az egyeztetések.
Az egyedi kompozíciókat karácsony előtt jótékony célú árverésre bocsátják a szervezők és a művészek. A bevétel sorsára vonatkozóan a VOLT közönségétől várnak javaslatot a szervezők.We LOVE VOLT!

Ezzel a címmel, és egy meglepetésnek szánt ajándék koncertfolyammal nyitja meg kapuit a 20. VOLT Fesztivál június 26-án. A jubileum apropóján a nulladik napon 20 zenekar és 10 DJ lép színpadra, így az idei VOLT egy teljes nappal korábban indul. A 20. VOLT Fesztivált ünneplő zenekarok egyenként 10-20 perces koncertet adnak majd.A nagyszabású gálaműsor – rádióközvetítésnek köszönhetően - a tervek szerint élőben hallható lesz az egész országban. Erre a programra a bérleteseknek ingyenes a belépés, míg a napijegy mindössze 4990 Ft.Élményvadászatra várja a Telekom a 20. VOLT látogatóitFesztiválélmények sorával készül a Telekom a jubileumi VOLT-ra és a július 11-én beinduló Heieken Balaton Soundra is.
Már érkezéskor nem mindennapi élmény várja a fesztiválozókat: idén nem csak besétálhatnak, hanem a bejáratnál felállításra kerülő hatalmas, 8 méter (!) magas csúszdán becsúszhatnak a látogatók a fesztiválokra.Azok a fesztiválozók, akik júniusban bármilyen Samsung terméket vásárolnak a Telekom üzlethálózatában vagy online felületein, egy X vagy Y karszalagot kapnak.

A karszalaggal rendelkezôk extra szolgáltatásokat kapnak, amelyek között szerepel a backstage túra, frissítő masszázs, ajándék közös reggeli és még sok más meglepetés szerepel.

A fesztiválozók számára külön alkalmazással is készül a Telekom.

A „Fesztivátor” névre keresztelt applikációval a fesztiválozók fényképeket készíthetnek a különböző Telekomos fesztiválhelyszíneken, ezáltal beazonosítható lesz a tartózkodási helyük, és ismerőseik könnyen rájuk találhatnak.A koncertek közti szünetekre is marad az élményből: erre interaktív közösségi játékkal készül a Telekom. A technológia lehetővé teszi, hogy a tömeg egy élő joystickként viselkedjen.

A feltartott mobilokat érzékelő kamera irányítja majd a játékot, és mozgatja a kivetítőkön megjelenő elemeket.Az évek óta nagy népszerűségnek örvendő Telekom Teraszon napközben lounge hangulatban, estétől hajnalig élénkebb ütemekkel zajlik az élet. A kényelmes klubban, amellett, hogy ingyen internetezhetnek, lemerült telefonjaikat is feltölthetik a fesztiválozók.Az idén is lehet perc alapú fesztiváljegyet vásárolni a VOLT és a Heineken Balaton Sound fesztiválokra is.

A tervek szerint már a 0. napokra is igénybe lehet majd venni a perc alapú jegyeket, viszont mindig csak az adott napra lehet jegyet váltani.Jegyelővétel, szállás, különvonatBelépőjegyet kedvezményes áron országszerte június 15-ig lehet.

Szállásfoglalás a www.voltszallas.huoldalon.

Budapestről naponta több alkalommal indul a VOLT VONAT, amelyre 56%-os kedvezménnyel lehet jegyet váltani a nagyobb VOLT Fesztivál-jegyirodákban!