A 2011-es szezonban többszörös futamgyőztes Vodafone McLaren Mercedes egyik példányát ma helyezték el a Fashion Street-en, amely május elsején átköltözik a Kossuth térre, s a Parlament elé belógatva lesz látható a Vodafone Belvárosi Nagydíj jelképeként. Az a versenyautó, amellyel május elsején 14 órától Jenson Button rója a köröket a Bazilika és a Parlament között, már úton van Budapestre.

A világsztár pilóta és autója mellett azonban több tucat versenyautó parádéjának is szemtanúi lehetnek a nézők. Az MTVA jóvoltából pedig nemcsak a nagydíjat, hanem a Kossuth és Erzsébet téri május elsejei koncerteket is élőben közvetíti az m1 és a Kossuth Rádió.

A Vodafone az egy hónappal ezelőtt átadott vadonatúj hálózatát ünnepli az ország lakosaival a Vodafone Kezdj El Valami Újat Hétvége ingyenes 40 órányi program-sorozatával, köztük a Vodafone belvárosi Nagydíjjal is április 28. és május 1. között.

A versenypálya felépítésén és a kapcsolódó helyszínek kialakításán 250 fős technikai személyzet dolgozik. A legnagyobb feladatot a versenypálya kialakítása jelenti számukra: a Bajcsy-Zsilinszky utat és az Alkotmány utca burkolatát több helyütt kijavítják, dupla kordont húznak fel és biztonságot adó vizes ballonokat telepítenek a kanyarokba. Május 1-jén a helyszínen 220 fő rendező gondoskodik a rendezvény lebonyolításáról és hozzávetőleg 150-200 pályabíró, rendőr és mentős segíti őket. Ez azt jelenti, hogy a Belvárosi Nagydíj zavartalan lebonyolításáért felelős személyzet szállításához, a világ egyik legnagyobb kapacitású repülőgépére, egy Boeing 747-esre lenne szükség.

Kovács Katalin, a Vodafone másik főszervezője, aki Jenson Button személyes programját szervezi, s annak minden percéért felel hozzátette: „A McLaren team és maga Jenson Button is nagy izgalommal készül a budapesti futamra, hiszen ilyen nagyszabási városi bemutatón még sohasem vettek részt. A pálya kialakítása és biztonsága miatt az 1,6 kilométeres pályát közel 7 kilométeres dupla kordonnal vesszük körül. A pályán való történéseket magyar és angol oldalról egy-egy irányító vezényli le."

A helyszínen 38 különféle típusú kamera, négy közvetítő kocsi, egy látványstúdió, 24 operatőr, 35 alkotói stábtag, 10 műsorvezető, 10 szerkesztő, összesen 160 ember dolgozik, nem számítva a projekt irányítóit, a műsorfolyam alatt operatív döntéseket hozó vezetőket. A közszolgálati média stábja a közvetítés lebonyolításához szükséges előkészületek során 5 km kábelt fektetett le és 8 optikai vonalat telepített. A Kunigunda útjai gyártóbázison eközben egy biztonsági stúdió is működik, felkészülve a váratlan helyzetek megoldására. A helyszínen a rádiós közvető kocsik is jelen lesznek. Az MR1-Kossuth Rádió Közelről című műsorának stábja a nemrég átadott Thália Látványstúdióba várja vendégeit.A Vodafone Kezdj El Valami Újat Hétvége részletes programjairól és további információkról a honlapon tájékozódhat vagy töltse le az ingyenes Guide @ Hand okostelefonos alkalmazás speciális kiadását iPhone-jára és androidos készülékére!