A Borjour Extra eheti rendezvényének receptje egyszerűnek tűnik: vedd a Gróf Degenfeld Szőlőbirtok nemes tokaji borait, hozzá a Gerbeaud nyalánkságait kínáld,  s mindezt helyezd a  legendás cukrászda korhű Arany Szalonjába. Fűszerezésnek keríts sok édesszájú embert, akikkel belemerülhtesz ebbe a nem mindennapi álomba.

Nem történt másként ez most sem: a Gerbeaud Cukrászdában már mindenki tiszteletét tette, s pontosan ismerjük a Gerbeaud szelet, a Dobos és Eszterházy torták ízét, no meg a kicsit újragondolt darabokat, mint például a Narancsos-karamell vagy a Bazsalikomos citrom, viszont nem szokásunk a helyszínen ezeket a finomságokat minőségi tokaji borokkal kombinálni.

Most mindenesetre megtettük a Gróf Degenfeld Szőlőbirtok borait kóstolva, mely a „a nemesség kötelez" hitvallással nem ismer kompromisszumot a minőségi munkában.
A nagy múltra visszatekintő német-magyar származású Degenfeld grófi család többre vállalkozott, mint egy borászat felépítése. 1997-ben vásárolták meg a Tokaj főterén található egykori Degenfeld Palotát, ahol ma már elegáns étterem, borüzlet, pinceborozó és konferencia termek működnek.

A Borjour Klasszik rendezvényére a szőlőbirtok következő borait kóstolhatta meg a közönség:

  • 2007. Száraz Furmint
  • 2009. Félszáraz Muskotály - Muscat Lunel 12 g/l cukor
  • 2009. Félédes Hárslevelű - 36 g/l cukor
  • 2007. Édes szamorodni - 95 g/l cukor
  • 2002. 5 puttonyos aszú - 137 g/l cukor
  • 2007. Andante - 212 g/l cukor

A Gerbeaud Cukrászda cukrászmestere a borokhoz párosítva különleges darabokat álmodott, így aszalt barackos csokoládéfinomságokkal, ananászos, citromos süteményekkel kápráztatta el a vendégeket.
Az 1858 óta fennálló cukrászda egyértelműen kuriózum, s a legrégebbi útikönyvekben említett kötelező budapesti állomás, azonban, aki úgy gondolja, hogy a hely már jócskán megfáradt, s csak a turistáknak van fenntartva, tévedhet:

a Gerbeaud Cukrászda az elmúlt hónapokban kínálatát és arculatát megújítva várja a magyar közönséget, arról nem is beszélve, hogy a Gerbeaud Sörház és az Onyx Étterem is kivívta a szakma, s a vendégek elismerését.

A Borjour Extra álma nálunk működött, kiváló tokaji borokkal, süteményekkel, pont annyira édesen, ahogy mi szeretjük!