A nyáron szórakozónegyeddé avanzsáló Kazinczy utca újabb versenyzővel, a Pirítóssal bővül. Ugyan a kerthelyiségek java hamarosan bezár, de mégis hogyan tud megbirkózni a 400, a Mika Tivadar és a Bobek háromszögével? Többek között erről, a koncepcióról és a pénteki megnyitóról faggattuk Gógl Budát és Entz Domonkost, a hely megálmodóit.

A Pirítós szerencsés helyzetben van, hiszen csapolnak sört és mellé árulnak ropogtatnivalót; így már biztosan lesz látogatottsága. De mi biztosítja a sikert? A szlovák sörfőzde, a Kaltenecker kiváló nedűi, melyet a hely megálmodói egy sörfőzdés csapatépítés során fedeztek fel maguknak és hozzák el most a nagyközönség elé.

A Főzdefeszt és a Budavári Sörfesztivál sikere után nem kérdés, mennyire nyitott a kulturált és minőségi sörfogyasztásra a közönség. A Kaltenecker a meggyes, chilis, kávés, citromos búza, Brokát és félbarna Märzen söreivel képviselteti magát, de megtalálható a Dreher és a Pilsner is. Ez a skála folyamatosan bővül a szezonalitással párhuzamosan, így lesz gyömbéres és vaníliás sör is.

És miért is Pirítós? A sörök mellé barátságos előétel falatkákat, különböző piritósokat lehet fogyasztani, akár a jól megszokott gyerekkori reggeliket felidézve, akár valami különleges feltéttel, mint például padlizsán- és kolbászkrémmel, körözöttel, tonhalkrémmel. Az ínyenceknek lesz haltatár és tatárbifsztek, kacsamájpástétom, humusz, cseh sörpástétom, rokfortkrém és sok új íz, természetesen a a közönség igényeit szemmel tarva. Hogy mi bizonyítja azt, hogy a Pirítósban valóban szeretnék bevezetni a kulturált sörfogyasztás és sörkóstolás élményét, az az, hogy tervezik tematikus sörkóstoló estek szervezését a Kaltenecker sörfőző mesterével, Kovács Lászlóval. Ha pedig az est végén úgy érzed, hogy a chilis sör már nem pörget fel, bízz a szakértelmükben és kérj egy igazi olasz Nero Vero kávét.

Érdemes lesz figyelni a honlapot, ahol igazi meglepetések várnak; többek között keresd a sörszámlálót hogy szembesülhess dicsőséges vagy épp szégyenletes sörfogyasztási képességeiddel.

A Kazinczy utca tehát valóban a békés és kulturált szórakozásról szól, egymás profilját kiegészítő helyekkel és újabb kuriózumokkal. Az eddigi kéthetes próbaüzem működése alapján nagyon úgy tűnik, hogy egy régóta várt hely nyitása elé nézünk pénteken.

Cím: 1075 Budapest, Kazinczy utca 52/c


Facebook