Ami a hét elején olyan távolinak, ma már visszafordíthatatlan és véget ér a fesztivál. De addig még rengeteg koncertet kell megnéznünk, hogy minden pillanatot kihasználva méltón elbúcsúzhassunk a National, a Manic Street Preachers, a White Lies, vagy a Marina and the Diamonds dalaira.

A Nagyszínpadot erre a napra teljesen megszállják az angolszászok, egy pillanatnyi pihenőt sem hagyva a gitárjaiknak vagy a közönségnek. Kezdésnek rögtön a MariachiElBronx húzza magára fodros kosztümjeit, majd átadja a színpadot Gogol Bordellónak, amely évről-évre megtáncoltatja a Sziget közönségét és ez most sem lesz másképpen. A tavaly új lemezzel jelentkező The National 6-kor foglalja el a színpadot és mutatja be, mivel is érdemelte ki az év legjobb lemezének járó elismerést, majd a Manic Street Preachers tér vissza, hogy miért is nem lehet őket hanyagolni, még ennyi év után sem a fesztiválok színpadairól. Sőt, már itt bemutatnak néhány dalt az ősszel megjelenő új lemezükről. Az estét a White Lies zárja, akikről könnyen gondolhattuk volna, hogy az első lemezük sikere után már nem tudnak ennél feljebb jutni, és mégis!

A világzene kedvelőinek sem lesz lehetőségük, hogy akár csak egy pillanatra is abbahagyják a féktelen táncolást vagy felhúzzák a cipőjüket. A nap rögtön a kanadai Socalled fellépésével indul, őt követi a Choc Quib Town, a szenegáli Cheikh Lô, végül pedig az olyannyira várt várt Cowboy Junkies dallamaira alszanak el a fények a réten.

A Rock-Metal Nagyszínpadon nagy részben a magyar zenei élet legjobbjai kaptak fellépési lehetőséget, a Nevergreen, a Dalriada és az este utolsó előadója a Tankcsapda. Ezt a sort csak a finnek power metal bandája, a Sonata Arctica töri meg. Legutóbbi lemezeiken progresszívabb irányba indultak el, ebből és a finnek speciális hajrázási technikájából tartanak bemutatót este 7-től.

A nap talán legkülönlegesebb és legjobban várt fellépői az A38-Wan2 Színpadon kaptak helyet. A holland fesztivállakók szíve csücske, a Baskerville Live nyitja a napot, majd egy hatalmasat csavarva a stíluson a Kerekes Band és a csángó bugizás veszi át a színpadot. És végre élőben csodálhatjuk meg a britek legédesebb és legszexibb énekesnőjét, a Marina and the Diamonds élén. Tőle a belga Selah Sue veszi át a mikrofont, hogy törékeny bájával elvarázsolja a közönségét.

Az elektronikus zene kedvelőit a Party Arénában elsőként Kid Cudi elégíti ki, de szintén ott egészen végkimerülésig lehet majd ugrálni Steve Angelo, Sunnery James &Ryan Marciano szettjeire.

A magyar zenekarok felhozatalában is nehéz válogatni. Fellép a tavalyi év egyik legjobb lemezét kiadó Isten Háta Mögött, az Amerikában is egyre népszerűbb Volkova Sisters és persze elmaradhatatlan a PASO koncertje is. A nap egyik legnagyobb érdekessége az alig egy éves Rakéta koncertje lehet, amely szinte a semmiből feltűnve máris a Sziget színpadáig jutott, de érdemes lesz még belenézni a Vad Fruttik vagy a Sadant koncertjébe is.

Forrás:

sziget.hu