Cél: Végigtesztelni a Sziget alkohol kínálatát. Ketten mentünk és objektív szemmel próbáltuk a klasszikus és feltörekvő helyszíneket végiginni. Senkinek nem javaslom utánunk csinálni, csak saját felelősségre.

Prológus - HilltopKezdésnek a budaiak szívét melengető Hilltop-ot teszteltünk. A bort műanyag üvegből töltik, mely kizárólag csak itt tolerálható.

Sok itt kapható bort a mindennapjainkban nem fogyasztanánk és ez nemcsak a jelentős exportjuknak köszönhető, lássuk be. Nagy izgalmakat megelőzendő kezdésnek azért elropogtattunk egy bocsánatos irsai nagyfröccsöt és a borfalunak vettük az irányt.Helyszín: SeXárd - Borfalu
Élmény: Nem volt kedvünk kivárni a Hordónál a sort, így találomra egy szekszárdi standnál álltunk meg egy rozé fröccsre. A bor korrekt volt, nagy meglepetésre azért nem számítottunk. Egyébiránt a Szeleshát borait mindenkinek ajánljuk, de szigorúan csak a fesztiválon kívül, mert nekik inkább merlot és kékfrankos alapú vörösök az erősségük.


Ital: Rozé házmester és rozé nagyfröccs

Helyszín: Titty Twister Bár - NOL
Élmény: Aki ismeri a Boutiq' bárt, annak nem új, aki nem, az feltétlenül látogassa meg az állandó műintézményt a Sziget után. Maga a hely az italok és főleg a shotok miatt érdekes, fogyott is belőlük rendesen. A vizespoló versenyek, a folyamatos szódásszifonozások és a kétezres évek házibuli zenéi miatt érdemes elnézni ide. No meg Feri és Gábor áldozatos munkája miatt.
Italok: Gimlet Mentával Shotba kitöltve illetve Passion Fruit-os Shotok.

Helyszín: Chuck Norris - Nescafé
Élmény: Szintén a Boutiq-hoz tartozó érdekeltség, mivel kissé jobban felszerelt mint a kistestvére, ezért inkább long drinket érdemes itt kérni. Mi megtettük, és a mentás Gimlet szódás felöntése mellett döntöttünk. Le is fényképeztük, ahogy Ákos varázsol.
Italok: Gimlet mentával long drinkben szódával nyakonöntve

Helyszín: Présház - NagyszínpadÉlmény: Ide most kivételesen nem a borok és a harmincasok találkozása miatt érkeztünk, hanem mert Miklós Csabit véltük felfedezni a pult túloldalán. A pármondatos rövid helyzetjelentés után már érkezett is a pálinka - szóda - nagyfröccs trió. Már csak ez hiányzott.
Italok: Törkölypálinka és nagyfröccsHelyszín: The Original Fénybár - MR2Élmény: A fényezés hazai magaskultúrájának elterjesztőit muszáj minden józan és kevésbé józan értékrendű fesztiválozónak megismernie. "Egy fény nem fény" alapon sikerült is elkapnunk két meggyes és egy bodzás fényt. No meg jókat ironizáltunk a tulajokkal a szigetlakók sajátosságairól. Van tapasztalatuk, az biztos.
Italok: Meggy- és Bodzaszörpös Fény

Helyszín: Nobilis Pálinkaház - BooklineÉlmény: Ha már így szembejött velünk, megkóstoltuk az igen erős marketing büdzsével kistafírozott és a minden lehetséges eseményen nyomuló Nobilis pálinkákat. Az ízvilág tükrözi a "pálinkamaximalisták" és a brandmanagerek hozzáállását, mert tiszta és közérthető párlatok születtek. Mindjárt mondtuk is, hogy "Kate Wilmost kérek" és nem is kellett csalódnunk. A szóda segített azért a végén, de pozitív élményekkel távoztunk.
Italok: Nobilis Vilmoskörte Pálinka

Drámai Befejezés - A ZenKisebb kitérők és két, útközben elfogyasztott Gin Tonic után a Világzenei nagyszínpadnál szomorúan konstatáltuk a Dalmát Pince és a szentendrei törzsközönség hiányát. Így vodka gyömbérbe folytva a bánatunkat a Zen-felé vettünk az irányt, ahol már megkezdődtek az igazi mai slágerek. Szerencsére egy kedves barátunk jóvoltából a teljes koktélos pult kétszer is megtelt széltében azonosíthatalan színű és állagú shotokkal. A százhúsz darab italocska megérkezése és zsűrizése után inkább menekülőre fogtuk és elhagytuk a rendezvény területét.

A feladat teljesítve! Jó kis hely ez a sziget, egyre kevesebb meglepetéssel, és egyre több és több arcunkba furakodó reklámmal és hollanddal.
Egy napot azért ha tudunk, jövőre is szánjunk rá, bármilyen korban, nemben, fajban vagyunk is. Megéri!