10 dolgot emeltek ki, és csak egyet tudunk érteni velük. Karácsonyi vásárok, fürdők, korcsolyapályák és még sok más.

Érezhetően egyre népszerűbb utazási célpont Budapest. Rendszeresen szerepel a különféle utazási ajánlatok között, desztinációs toplistákon, de persze elég csak nyitott szemmel járni az utcákon, hogy az ember azonnal érzékelje: egyre többen keresik fel a fővárost. A CNN nem egyszer ajánlotta Budapestet, és most ismét, ezúttal pedig azt emeli ki, hogy télen mi az, amit érdemes megnézni, vagy ami miatt érdemes ideutazni.

Az ajánlatok egy része teljesen logikus: korcsolyapálya a Ligetben, fényvillamos, karácsonyi vásár a Szent István-bazilika előtt, valamint a Bazilika karácsonyi fényshow-ja és a kivilágított Andrássy út. Ezeket mi magunk is ajánlanánk egy külföldinek, ha megállítana az utcán, és azt kérdezné tőlünk, hogy mit nézzen meg, ami speciálisan téli és budapesti is egyszerre.

A többi ajánlat viszont csupa olyasmi – amellett, hogy szintén ajánlanánk mi magunk is –, amit egyébként időjárástól függetlenül is kiválaszthatunk. A Budai Várba, a Várkert Bazárba, bármelyik fürdőbe vagy romkocsmába ugyanúgy elmehetünk a többi évszakban is.

Az egyetlen, félig-meddig kakukktojás az Operaház, ami jelenleg ugyan felújítás alatt áll, de vezetett túrákon bejárhatók a közönségforgalmi terek, melyek ugyan a nézőteret nem érintik, cserébe azonban egy mini operakoncerttel szórakoztatják az épület látogatóit.