Budapest

A CNN terjedelmes anyagban ajánlja az utazóknak a téli Budapestet

Fotó : Juhász Norbert / WLB
Budapest, tél
Bréking

10 dolgot emeltek ki, és csak egyet tudunk érteni velük. Karácsonyi vásárok, fürdők, korcsolyapályák és még sok más.

Érezhetően egyre népszerűbb utazási célpont Budapest. Rendszeresen szerepel a különféle utazási ajánlatok között, desztinációs toplistákon, de persze elég csak nyitott szemmel járni az utcákon, hogy az ember azonnal érzékelje: egyre többen keresik fel a fővárost. A CNN nem egyszer ajánlotta Budapestet, és most ismét, ezúttal pedig azt emeli ki, hogy télen mi az, amit érdemes megnézni, vagy ami miatt érdemes ideutazni.

Fotó: Juhász Norbert / WLB

Az ajánlatok egy része teljesen logikus: korcsolyapálya a Ligetben, fényvillamos, karácsonyi vásár a Szent István-bazilika előtt, valamint a Bazilika karácsonyi fényshow-ja és a kivilágított Andrássy út. Ezeket mi magunk is ajánlanánk egy külföldinek, ha megállítana az utcán, és azt kérdezné tőlünk, hogy mit nézzen meg, ami speciálisan téli és budapesti is egyszerre.

Fotó: Polyák Attila / WLB

A többi ajánlat viszont csupa olyasmi – amellett, hogy szintén ajánlanánk mi magunk is –, amit egyébként időjárástól függetlenül is kiválaszthatunk. A Budai Várba, a Várkert Bazárba, bármelyik fürdőbe vagy romkocsmába ugyanúgy elmehetünk a többi évszakban is.

Az egyetlen, félig-meddig kakukktojás az Operaház, ami jelenleg ugyan felújítás alatt áll, de vezetett túrákon bejárhatók a közönségforgalmi terek, melyek ugyan a nézőteret nem érintik, cserébe azonban egy mini operakoncerttel szórakoztatják az épület látogatóit.