A mindig nyüzsgő, nem egyszer zsúfolt Széchenyi fürdő tökéletes ellentéte a felső szinten megbúvó Pálmaház, ahol csend és nyugalom honol. A dús növényzet között függőágyak, kanapék, hatalmas gyümölcskosarak és hűsítő italok várják a vendégeket.

A Széchenyi Gyógyfürdő és Uszodát feltehetően senkinek nem kell bemutatni, a több mint száz éves komplexumot a helyiek mellett a turisták is szívesen látogatják, legutóbb épp a Trónok harcaStark lányai fordultak meg itt egy meleg nyári napon. 

Ám van egy olyan különleges szeglete, amit csak igen kevesen ismernek, pedig ha valaki egy egész napos ejtőzést tervez – akár baráti társasággal vagy épp egy húzósabb másnapot kiheverni – akkor érdemes olyan kombinált jegyet váltani, ami ide is érvényes. (A Pálmaház konkrétan nem része a fürdőnek, így csak a külön ide is megváltott jeggyel látogatható.)

De miről is van szó? A fürdő épületének felső szintjén található üvegházban kialakított Pálmaház egészen különleges környezetet és élményt kínál. A levegő nyáron nagyjából a kintivel megegyező hőmérsékletű, de sokkal párásabb, szinte már gőzszerű, ami szuper hatással van a bőrre és a tüdőre, a túlmelegedéstől és a közvetlen tűző naptól pedig nagy árnyékolók védenek. 

A dús, zöld növényzet közé akasztott kétszemélyes függőágyak, a babzsákok és az elszórva megtalálható kényelmes ejtőzéshez tökéletes kanapék közelében feltornyozva állnak a friss gyümölcsök és a korlátlan teafogyasztás is a belépő része. 

Ahogy az érkezéskor kapott papucs, törölköző és fürdőköpeny is, amibe az itteni privát kabinok egyikében tudunk átöltözni. A személyzet szívesen tart egy fürdőtúrát, amely keretében nem csak körbevezetnek, de a helyes fürdőzési és szaunahasználati tudnivalókat is elmondják, például hogy melyik medencében és gyógyvízben mennyi időt ajánlatos tartózkodni. 

Ha all-inclusive belépőt vettünk, akkor része egy 60 perces manuálterápia és egy 20 perces aromakabin belépő is, de a különböző, egy órás thai, japán és svéd elemeket vegyítő terápiákra külön is benevezhetünk. 

Ha a trópusokra nem is jutunk el nyáron, jól megérdemelt pihenésként kecsegtető alternatíva lehet egy egész napos fürdőzés, aminek az élményét igencsak meg tudja dobni, ha van egy ilyen nyugodt zöld szigetünk is, ahova vissza tudunk húzódni relaxálni, pihenni, olvasgatni.