Sok reggelizőt, brunch-os helyet ismerünk városszerte, sőt, az sem ritka, hogy pop-up eseményeken tolhatjuk el délutánig a hétvégi reggelit. A Secret Sunday Brunch viszont jópofa új kezdeményezése egy lelkes, fiatal csapatnak. Kéthetente, havonta – ahogy megvalósítható – kétturnusos közös vasárnapi brunch-okat szerveznek, saját séffel, barátságosan, stílusosan. Mi pedig nem voltunk restek, megnéztük hogy néz ki egy ilyen alkalom.

A Margit körúton járunk, fölénk magasodnak a házak, stimmel a szám, csöngetni kell, már várnak is. Szép, míves, ám kicsit kattogós liftbe szállunk, irány az emelet – olyan ez, mint mikor vendégségbe mész olyan barátokhoz, akik otthonában még nem jártál, és elképzeled, hogy mi vár majd. Kora délután van, szégyen, nem szégyen, egy 11:00-es ébredés után, a második turnusban érkezünk meg a műteremlakásba, ahol először Nóra és Zorka fogad minket. Még nem tudjuk a járást, az asztalt sem láttuk még, de a Mimosa koktél a kézben, nagy baj nem érhet innentől.

Belépünk a műterembe, ami egyben a brunch helyszíne is – óriási kazettás ablak néz a budai hegyekre, előtte egy fából készült pult, benne a sütővel, főzőlappal, rajta sok-sok alapanyaggal. Egy óriási asztal körül székek, még ismeretlen arcok, de mindenki örömtelien várja vagy eszi már a reggelijét, beszélget, kérdez Tamástól, aki az egész Secret Sunday Brunch motorja.

Füzi Tamás immár 20 éve foglalkozik gasztronómiával, mind séfként, mind tanácsadóként, most pedig összejött a csapattal, hogy kéthetente, havonta bőséges délutánba hajló reggeliket készítsenek mindazoknak, akik vagy unják már a budapesti reggelifelhozatalt, vagy csak valami másra, újra vágynának.

Hadobás Nóra a PR, marketing és újságírás területéről érkezett, de beszélgetésünk alatt kiderült, hogy az étel neki is nagy szenvedélye, nagy hévvel kóstol és beszél Tamás fogásairól és tehetségéről. Pál Zorkától sem áll távol a marketing, de még nagyobb szerelme a fotózás, a kalligráfia, grafika. Tehát a brunch-ok vizuális megjelenítéséről, menükártyákról, klassz ételfotókról ő gondoskodik. A vendéglátásról, barátságos légkörről pedig a két lány együtt – bár nem tanulták a műfajt, zsigerből érkezik és nagyon jól megy nekik. Nem túlzás, sokan tanulhatnának tőlük figyelmességet, törődést.

A Mimosa gyorsan fogy, de mialatt beszélgetünk, Tamás el is készül a vega és a húsos menünkkel is. A brunch-ok ugyanis mindenevőknek és zöldségközpontú táplálkozásra berendezkedetteknek is kedveznek, külön vega és vegán verziót is kínálnak.

Borban sült kolbász, édesburgonya rösztivel, quinoával töltött paradicsommal – amolyan emberes felütésű reggeli, de a fantáziadús köreteknek köszönhetően mégsem nehéz a kolbász. Krémes, különleges. A vega croque madame spenóttal és asztaltparadicsommal érkezik, szaftos, tartalmas szendvics, óriási adaggal. Ez mindre igaz, az asztal körül sokan két részletben végezték ki Tamás tányérait.

A desszert elolvasásánál őszintén szólva kicsit szkeptikusak lettünk, így 2019-ben, ugyanis áfonyás muffint írtak a menülapra, gyömbérrel és körtével. Muffin, na persze, azért egy ilyen színvonalú reggeli mellé nehezen képzeltük el. Éppen addig, amíg nem tálalták elénk: a muffin csak szerény becézése volt az omlós, illatos felfújtnak, melyhet fűszeres körte dukált. Házias is, télies is – ennyit az előítéleteinkről.

A brunch-hoz korlátlan kávé- és teafogyasztás jár, bátran éljünk ezzel a lehetőséggel is. Közben pedig, ha van kedvünk, ismerkedjünk, mert miért ne, vagy foglalkozzunk azzal, akivel szívesen töltjük a ráérős vasárnap reggelit, ilyen különleges, bennfentes közegben.

Nóráék folyamatosan töltik fel az újabb időpontokat Facebook-oldalukra, de óriási reklámokat, arcbamászós kampányokat ne várjunk tőlük – nekünk nagyon tetszik, hogy szerényen és mégis profin csinálják. Hamarosan vacsorákkal is készülnek majd és a helyszín sem végleges, folyton keresgélnek, hogy minél több izgalmas helyszínen brunch-olhassunk.

A brunch ára 4500 forint, mely tartalmazza az élményt, a két fogást és a korlátlan kávé és teafogyasztást.
Secret Sunday Brunch eventek Füzi Tamás chef Facebook