Budapest

Teljes Budapestet lefedő biciklistérképet jelentetett meg a BKK

Fotó : Hartyányi Norbert / WLB
szabadság híd

A kétnyelvű (magyar-angol) térkép amellett, hogy lefedi a fővárost, egyaránt mutatja a városrészek közötti, kerékpározásra biztonságossá tett és kijelölt útvonalakat, az olyan közösségi közlekedési lehetőségeket, amelyeken van lehetőség bicikliszállításra és a forgalomcsillapított területeket is.

Régi adósságot törlesztett a BKK azzal, hogy nem csak szentelt egy külön aloldalt a kerékpározásnak, összegyűjtve benne minden fontosabb tudnivalót, de megjelentetett egy teljes Budapestet lefedő off- és online térképet is, amit integráltak a BKK Futár útvonaltervezőjébe is.

Fotó: Mudra László / We Love Budapest

A kétnyelvű térképen feltüntették a kerékpárforgalmi főhálózat (vagyis a városrészek közötti, kerékpározásra biztonságossá tett és kijelölt útvonalak összessége) mellett a forgalomcsillapított területeket, illetve azokat az utcákat, amelyek biciklivel is egyirányúak és arra nézve is adnak tippeket, hogy mely közösségi közlekedési vonalakon lehet biciklit szállítani. Ha pedig nyomtatott verziót szeretnénk, a BKK ügyfélközpontjaiban, valamint a jegy- és bérletpénztárakban érdemes keresni azokat.