A Józsefvárosi Önkormányzat oldalán jelent meg a hír, miszerint újabb két kultikus helyet záratnának be, az Auróra mellett most a Corvin Clubot is. A helyeket is meglepetésszerűen érte a hír, nem kaptak előzetes tájékoztatást.

A Józsefváros oldalán jelent meg a hír, miszerint a kerület újra be akarja záratni a civil-közösségi helyszínt, az Aurórát, illetve a Blahán található, éppen felújítás alatt álló Corvin Áruházban müködő kultikus szórakozóhelyet, a Corvin Clubot is.

A Józsefvárosi Önkormányzat Sajtóirodájának közleménye szerint az Auróra esetében egy lakossági panasz volt az eljárás elindítója, illetve a kert esetében az engedély hiánya, és hiába fellebbezett az üzemeltető Marom Klub Kft., a kérvényüket elutasították. Nem ez az első eset, hogy bezáratnák a civil közösségi helyszínt, tavaly június végén bevonták is már egyszer az Auróra vendéglátóipari engedélyét, ezért a közösségi tér adományoknak köszönhetően tartotta fenn magát, mígnem  a VIII. kerületi kormányhivatal jogszabálysértőnek nyilvánította és megsemmisítette a Józsefvárosi Önkormányzat határozatát, mely megfosztotta a közösségi házat elsődleges bevételi forrásától. Ám jelenleg ha új szerződést kell kötniük, már csak 6 és 22 óra tarthatnak nyitva a VIII. kerületi új szabályozás értelmében.

Szintén ugyan ebben a közleményben írnak a kultikus Corvin Club bezárásáról is, ahol egy razzia során több, éppen ott bulizónál találtak kábítószert. A helyet közbiztonsági érdekből az eljárás befejezéséig, de legfeljebb egy évi időtartamra ideiglenesen bezáratta a jegyző a törvány értelmében.

A helyeket is meglepetésszerűen érte a döntés, hiszen még ma is hirdettek meg programokat, az Auróra az alábbi közleményt adta ki: "Az Auróra nem kapott hivatalos értesítést az Önkormányzattól. Önkormányzati honlapokat és sajtóhíreket nem tudunk kommentálni, mert ezeknek nincsen jogi hatása. A Józsefvárosi Sajtóiroda nem adott további tájékoztatást, a Jegyzőiroda és a Hatósági osztály pedig jelenleg nem elérhető. Az Auróra holnaptól a szokásos nyári nyitvatartás szerint 4-től üzemel, várunk mindenkit szerettel."