Április 28-án indul a szezon a budapesti strandokon, melyeken mostantól bevezetik a készpénzmentes fizetést.

Elsőként a 2018-as strandszezonban a Palatinus és a Paskál fürdő strandterülete nyílik meg Budapesten, majd május 26-án nyit a Csillaghegyi, május 27-én a Római strand, június 2-től pedig már a Pünkösdfürdői strand is várja a fürdőzőket.

A fővárosi strandok mindegyikén bevezetik az úgynevezett készpénzmentes fizetést, vagyis a strandon vásárolt ételt, italt, tárgyakat készpénz helyett a pénztárakban feltöltött kártyával vagy bankkártyával tudjuk kifizetni. Előbbi kártyát a távozáskor nem kell leadni, hiszen az egyenleg az utolsó használattól számított 5 éven keresztül folyamatosan felhasználható vagy visszaváltható, bármely a BGYH Zrt. által üzemeltetett fürdőben és strandon.

A már egész évben nyitva tartó Palatinus fürdő területén egy új, közel 1000 nm-es játszóteret is találunk, vizes terepasztallal, lábteniszpályával és kültéri fitneszparkkal. A Paskál fürdőben május 15-étől egy új kültéri ülőmedencét is használhatunk, beépített sakkasztallal. A Csillaghegyi fürdőt a tervek szerint átadják idén nyáron. A fejlesztésről itt írtunk bővebben.

Várhatóan július 27-én idén is megrendezik a Strandok Éjszakáját, melyhez a Budapest Gyógyfürdői Zrt. idén a megújuló Palatinus strandon megszervezésre kerülő programokkal csatlakozik. A hétköznapi felnőtt belépők árai a tavalyi strandárakhoz képest a Pünkösdfürdői- és Csillaghegyi strandon változatlanok, a többi strandon maximum 100 Ft-tal emelkednek.