Lassan franchise válik a Budai-brandből: a sikertörténet további állomása lett a BUDAI 3 kávézó a MOM Park közelében, illetve az EZ is BUDAI bisztró a Széna térnél. A siker a három tulaj szerint abban rejlik: a kezdetektől beálltak a pultba, és közvetlenül tapasztalták meg a vásárlói visszajelzéseket.

Pletrich Ákos, Juhász Gábor és Kovács Tamás gyerekkoruk óta jó barátok, és az első kávézó ötlete nyolc éve merült fel. Ekkor a városban még nem voltak olyan elterjedtek a reggelizőhelyek, mint manapság, és mivel mindhárman Budán éltek, a sajátjukon kívül jól ismerték a helyiek igényeit is.

A Maros utcabeli Budai Pékség megalapításakor tehát kétségkívül jókor voltak jó helyen, de hogy utána még egy – Budai Kettő elnevezésű – kávézót és egy saját sütiműhelyt is tudtak nyitni, az szerintük annak is köszönhető, hogy sok tulajdonossal ellentétben végig személyesen is jelen voltak a helyek életében. Beálltak a pultba, közvetlenül tapasztalták a vásárlói visszajelzéseket, és a mai napig őrzik ezt a jó szokásukat.

Az éttermi szolgáltatás új terület volt számukra, így mikor a Varsányi Irén utcai Budai Kettő szomszédságában nyitási lehetőség adódott, szakmai tanácsadónak Fülepi Kálmán séfet kérték fel, aki mellett Baranyi Dániel felügyeli a folyamatokat.

Délidőben kerestük fel a helyet, ami tömve volt, és ez főleg az 1590 Ft-os ebédmenünek köszönhető. Ez délután 4-ig kérhető, aznap krumplilevest adtak rántott karajjal és majonézes kukoricával. Ebédmenü a kávézókban is van, ezért minket inkább az à la carte étlap érdekelt, amelyen 990 és 2690 Ft között találunk bisztrófogásokat a „modern köntösben tálalt magyar konyha” jegyében. A tulajok hangsúlyozták, hogy bár az ételeket a pultnál kérjük ki és tálcán érkeznek, az EZ is BUDAI nem kifőzde, hanem koncepcióját valahol a street food és a bisztró közt helyezhetjük el.

A narancsos gyömbéres sütőtökkrémleves (990 ft) és a zöldborsófőzelék (1890 Ft) teljesen átrajzolta bennünk a műfajról korbábban élő képet, a fűszeres tépett tarja szendvics lila káposztával, sült édesburgonyával (2690 Ft) szintén mennyei volt. Kóstoltunk pankómorzsás sertésszüzet majonézes burgonyával (2490 Ft) és a ház salátáját pankómorzsás csirkével, cézár öntettel (2290 Ft), majd az egészet egy Rákóczi-túrós  pohárdesszerttel koronáztuk meg (990 Ft). Hétvégente korábban nyitnak, és reggelizni is tudunk, főként klasszikus tojásételeket.

Míg az ez EZ is BUDAI-val merőben új vizekre eveztek, a decemberben a Kiss János altábornagy utcában megnyílt BUDAI 3-mal a másik két kávézóban megszokott hangulatot és minőséget hozzák. Ugyanazokat a harapnivalókat és azt a kávét kínálják, mint a többi helyen.

Illetve kicsivel többet: az a cél is vezérelte őket, hogy legyen végre egy, a teljes süteményszortiment bemutatására alkalmas helyük is. Ugyanis míg a kávézókban kapható kovászolt pékáruk a Marmorstein Pékségből érkeznek, saját műhelyüknek legendásan jó a híre a városban: húsz kávézóba is szállítanak süteményeket és szendvicseket.

Mom Parktól és a Déli pályaudvartól nem messze található BUDAI 3 tágasnak, barátságosnak és hosszas beszélgetésekre, laptopozásra abszolút alkalmasnak tűnt. Az enteriőr ezúttal is Bertóty Eszter belsőépítész keze munkáját dicséri, aki a többi üzletért is felel.