Ezidáig be kellett érnünk a pop-up pizzázásokkal, de mostantól fix helyen, bármikor hozzájuthatunk az egyik legjobb hazai olaszhoz. A fatüzeléses kemence a régi, ahogy a srácok jókedve és kreativitása is. A bázis a számos ideiglenes sütés után pedig az Erzsébet tér lett.

Kezd eljutni a város arra a szintre, hogy egyes ételeket legalább 3-5 olyan helyen szerezhetjük be, ahol tuti nem fog csalódás érni. Ha megkívánunk egy jó burgert, hot dogot, rántott húst, fánkot, fagyit, macaront, tudjuk merre kell indulni, és nincs ez máshogy pizzaügyben sem. Szuper laziói és nápolyi verziókat is találhatunk, városszerte.

A Digó-projekt nem új keletű, ám mostanáig csak pop-up szinten bukkantak fel-fel például a régi Impostorban, a Czakó kertben, vagy éppen a Szigeten. A kitelepülések alatt éppen elég idejük volt, hogy kikísérletezzék a tökéletes, hosszan kelesztett tésztát, a feltétkombinációkat, és hogy hány fokon, mennyi ideig kell sülnie, hogy a legideálisabb, púpos szélű nápolyi pizzát kapják.

Titokzatosan bántak a fix hely nyitásával, konkrétan a hivatalos nyitás előtti "kóstoló" előtt csak sejtettük, hogy merre lesznek, de hamar megtaláltuk az Akvárium lépcsőihez közel eső Digó sátrat, mely alatt néhány asztalka és könyöklő várja a nápolyi pizza elkötelezettjeit. A premier előtti sütésen egy paradicsomos alapú, szardellával megkínált verziót és egy ricottás vegát kóstoltunk. A minőség ugyanolyan kifogástalan, mint amit megszokhattunk a sütéseken. Eddig bárhová elmentünk értük, most már csak az Erzsébet térig kell! Köszi, hogy vagytok!