Mindig jó kérdés, hogy mi történik télen a kedvenc teraszaikkal, főként, ha azok olyan panorámával járnak együtt, mint a 360 Bar. Nos hát például történhet ez: az Andrássy út legmagasabb épületének tetején lévő bár 6 darab iglut szerelt össze a fedélzetén, 3 tematikával, egyenként 8 férőhellyel, kandallójellegű fűtőtesttel, zenével.

A 360 Bar úgy tűnik, megpróbál rácáfolni arra, hogy nincs jobb a teraszokon töltött nyár estéknél: téliesítés címszó alatt hat darab, dizájnbútorokkal berendezett, fűthető iglut állítottak fel, amik az imádott panorámától nem, de a hidegtől és az esőtől bizony megvédenek.

Ezzel pedig új értelmet nyer a téli tetőteraszozás: a 8 fős, áttetsző buborékokban minden adott ahhoz, hogy akár órákig kedvünk legyen elücsörögni: szőnyeg, pléd, műszőr párna, hangulatvilágítás, kandallóra emlékeztető fűtőtest, zene és persze a kilátás. És habár az utóbbi alkoholszinttől függetlenül is kicsit homályos képet mutat, minden iglun van egy nyitható ablak is.

A félgömb alakú építmények kettesével kaptak más és más tematikát: vannak

  • pálmaházat idézők – dzsungeles kanapéval, rattanbútorokkal és zöld növényekkel,
  • dizájner hatásúak – edisonos izzóval, csinos fotelekkel
  • és hütte-jellegűek – fahasábokkal, rongyszőnyeggel és műszőrme párnával. Mindenhova jutott egy hangfal is, ami a téliesített pultban játszó DJ zenéit közvetíti.

Az egész ötlet egyébként külföldről származik, a csapat egy Temze-parti bárban találkozott ezzel a megvalósítással, és úgy gondolták, hazahozzák. Ennek pedig szemmel láthatóan nem csak mi örülünk: épphogy felröppent a nyitás híre, már bőszen fordultak be velünk együtt az Andrássy út 39-be a vendégek. A nyitóhétvégén és az első héten ehhez nem kell (és nem is lehet) asztalt foglalni, és habár utána is lesznek beesőknek fenntartott helyek, ha valaki biztosra szeretne menni, érdemes lesz majd előbb odatelefonálnia.

A téli hangulathoz illeszkedve hamarosan jönnek a téli koktélok és a szezonális étlap, innentől kezdve pedig talán már egy hajszálnyival türelmesebben tudjuk várni a nyarat.