Már előrendelhető a Budapest100 és a We Love Budapest együttműködésében decemberben megjelenő könyv, benne 24 budapesti ház – és lakóinak – történetével. A kötet a közkedvelt Budapest100 programsorozat elmúlt hét évének kedvenceit mutatja be. Így már nem kell azon gondolkoznunk, mit vegyünk Budapest-őrült barátainknak karácsonyra.

A Budapest100 programsorozat minden évben tömegeket mozgat meg, ez annak köszönhető, hogy mindannyian nagyon szeretjük a budapesti házakat: melyeket ismerjük, azok azért kedvesek számunkra, amelyeket pedig nem, azokra még inkább kíváncsiak vagyunk és felfedeznénk.  Szuper karácsonyi ajándék lehet ez az új kiadvány, amelyben fővárosi házak története olvasható.

A „szubjektív” városkalauzban 300-ból kiválasztott 24 budapesti épület kapott helyet, olyanok, melyeknek nem csak története, de a lakóinak sorsa is izgalmas és érdekes lehet azoknak, akik érdeklődnek a várostörténet iránt. Vannak köztük gyönyörűen felújított és romos állapotukban is impozáns épületek. A kötetben élvezetes építészeti ismertetők váltakoznak a privát történetekkel, amelyek a lakók egykori életét, már szinte elfeledett korszakokat elevenítenek fel.

A 3990 Ft-ért megvásárolható kötet gazdag fotóanyaggal illusztrált, a házleírások pedig művészettörténeti kutatásokon, a ház lakóival készült interjúkon alapulnak, előnye, hogy az építészeti leírások közérthetően vannak megfogalmazva. Pontosan megidéződik benne a 100 évvel ezelőtti pezsgő életű székesfőváros hangulata, és közben láttatja azt is,  amit közben elmosott az idő és lerombolt a történelem. A lakók meséi is hozzájárulnak a múlt megismeréséhez, hiszen a házak szellemét a falak őrzik és az ott lakók adják tovább. Ezzel a könyvvel  egy újabb generáció is megtette a magáét: kézbe vehető a 100 éves Budapest egy darabkája.

A könyv hét különböző színű borítóval rendelhető, így a legszebb Budapest100 történeteket a kedvenc színedben olvashatod. A könyv remek karácsonyi ajándék lehet.

  • Részletek és bővebb információk itt.

  • Rendelni itt lehet.

  • Felelős kiadó: Kortárs Építészeti Központ
  • terjedelem: 160 oldal
  • A könyv főtámogatója a We Love Budapest
  • Ár: 3990 Ft, támogatói csomag 5990 Ft