Felmondták a MÜSZI bérleti szerződését. A művelődési ház üzemeltetői arra törekednek, hogy a bezárásból költözés, átalakulás és egy új periódus kezdete legyen, ehhez kérnek most segítséget.

Kultikus klubok szűnhetnek meg ebben az évben, miután az Auróra is bejelentette, hogy hamarosan bezárja kaput, most a Corvin Áruház emeletén található MÜSZI (Művelődési Szint) dolgozói is megosztották Facebookon, hogy a tulajdonos felmondta a bérleti szerződést, és egy irodaház fog a jövőben itt működni, így egy újabb fontos kulturális központnak mondhatunk búcsút. Ezen a helyen 2012 óta üzemelt a közösségi tér, 150 bérlőnek adott helyszínt és havi közel 100 programot szerveztek. Az itt dolgozók törekednek arra, hogy a helyszín megszűnése ne vezessen az egész közösség megszűnéséhez, ezért most új helyet keresnek.

"Szeretnénk Nektek megköszönni a jelenléteteket, a közös építést és támogatást. Kérünk továbbá Titeket, hogy ha tudtok, Ti is segítsetek nekünk találni egy hasonló adottságú helyet, ahol tovább működtethetjük szabad szellemű művelődési házunkat, és ahová átmenthetjük azokat az értékeket, amelyek a Müszit Müszivé tették, teszik. Így is segíthettek: a Müszi bútorzatának, beltéri növénykertjét (zöldnövényfalak, szobanövények) és egyéb ingóságai a szeptemberben négy hetes garázsvásár során kiárusítjuk, ezeket a forrásokat is visszaforgatva a Müszi átköltöztetésébe, az új hely kialakításába. Minden támogató ötletet, javaslatot szívesen veszünk, a MÜSZI dolgozói közössége" – olvasható a MÜSZI Facebook-oldalán.