Bereznay Tamás "Hungarian Dessert Book" című kötete nyerte Kínában a Gourmand World Cookbook Awards-ot a desszertek kategóriában.

A nemzetközi mustrán 99 ország vett részt, és közel ezer szakács- illetve süteményes könyv szállt be a versenybe, hogy megmérettesse magát. Az elismert hazai séf, Bereznay Tamás egyik könyvét speciálisan külföldieknek szánta a BOOOK Kiadó, a Hungarian Dessert Book címet viselő kiadvány pedig a kategóriájában a legjobb lett. A zsűri nemcsak a recepteket vette figyelembe, hanem a vizuális megjelenést is, amit inspirálónak talált: a borítón talált kalocsai mintát Romsics Lászlóné Vera néni kalocsai pingáló asszony festette.

Előkelő helyen végzett még két magyar szerző: Bezselics IldikóMagok a konyhában című kötete ezüstérmes lett a kelet-európai csoportban, dr. Andrási Nóra Mindenmentes című szakácskönyve pedig két harmadik helyezést ért el a diétás és a vegán könyvek kategóriákban. A Gourmand World Cookbook Awards versenyt a francia származású Edouard Cointreau alapította 1995-ben. A minden ország és nyelv számára nyitott és ingyenes megmérettetés lehetőséget ad a könyvkiadók, séfek, bloggerek számára a bemutatkozásra gasztronómia témakörben.