A tavaszi szezon mindig izgalmas időszak, hiszen nemcsak új fagyizók nyílnak, hanem akár szórakozóhelyek is, főleg teraszos, kertes egységek, ahol délutántól éjszakáig mehet a lazulás. A helyzet az, hogy kevés olyan nyári bulihely van, ami szerethető és még nem szűnt meg/nem "romlott" el közönsége vagy éppen a sikerre való tekintettel nem emeltek olyan mértékben az árakon, hogy az pofátlanság legyen. Most úgy tűnik, sokunk vágya teljesülni látszik, és a Lánchíd pesti hídfőjének jobb oldalán kultúrtér, bulihely, nyári pihenőzóna és napozóterasz nyílik. Ez a PONTOON.

Nem tudjuk elégszer hangsúlyozni, hogy sajnos mi Budapestiek, nem használjuk eleget a Dunát. Elég Berlinig vagy Párizsig elmenni, ahol a fővárosokat átszelő folyók együtt élnek a várossal. A múltban ez Budapestre is jellemzőbb volt, ám mára marad a hidakról bámészkodás, az esetleges víziközlekedés, az állóhajók és a korzós séták. Azok az egykori kulthelyek, mint például a Kopaszi-gáton útjára induló West Balkán, a Petőfi híd lábánál üzemelő Zöld Pardon vagy éppen a fénykorában kikerülhetetlen budapesti nyári szórakozóhelyként működő 2000-es évek Romkertje, nagyon hiányoznak. Az érzés, mikor buliba tartva érzed, hogy kicsit hevesebb a szél mozgása a vízpart miatt, és az is legendás volt, amikor átkeltünk a hidakon és már fentről láttuk a bulizókat.

A Fogasból - Toldiból - Mazel Tovból ismert Nádas Patrik, Csete Manek Gábor és Vajda Marci közreműködésével az egykori Valyo-s Duna-parti szakaszon nyit május közepén (május 12-én) a PONTOON, mely egy nyáron át tartó, egész napos időtöltést kínáló szórakozóhely, kultúr- és közösségi tér hibridje. Egy olyan helyet szeretnének létrehozni, ahol fesztelen a hangulat, (és mindez nem a szokásos PR blama...) nincs arcoskodás, csak megkapó panoráma, az éppen adott napszakra hangolt zene, gyermek-, bicikli-, kutyabarát, és minden napra jut valami extrább program. Úgy, mint például a zenés naplemente-jóga, vasárnapi szabadtéri mozi, zenei tematikájú filmekkel, kinder diszkó gyerekeknek, hétvégi egy-egy témára felhúzott "vásártér", válogatott kiállítókkal (pl: divat, gasztro, dizájn, képzőművészet). Kortárs irodalmi programokat is tartanak majd, de a táncművészet is helyet kap a programok kötött olyan társulatokkal, mint a Tellabor Kortárs Táncműhely, a Nylon Group és még sokan mások a Trafó, a Jurányi és az Átrium ajánlásával.

Egy nap úgy fog felépülni, hogy már 12:00-től látogathatjuk a PONTOON-t, ahol a lokációból fakadóan jókat napozhatunk. Saját konyhát ugyan nem visznek majd, de a Meat & Sauce

PONTOON mellé felállított food truckja a helyhez igazítja kínálatát. Hétköznapokon inkább a lazítósabb délutáni-esti programokra készüljünk, míg a hétvégét a nagyobb bulikra hangolja Csete Manek Gábor és Simon Iddol. Vagyis visszakapjuk a szimpatikus Duna-parti bulikat, kilátással, jó zenével, jó fej emberekkel, ötletesen összeállított zenei és programkínálattal.

Az építészeti és vizuális koncepció Lengyel Mártoné, míg a grafikai arculat Gryllus Ábris munkáját dícséri. A PONTOON egészen ügyesen beleépül a környezetbe, a Duna-part florájára alakították a légies, átlátható konténerrendszert. Találkozzunk ott, jövő hétvégén, (2016.05.13-15) mikor elindul a PONTOON Pilot hétvégéje - vagyis bemelegítik az új helyet a 2016-os szezonra és mi is belakhatjuk a legújabb Duna-parti szórakozó-és közösségi teret.