Élmény

Hivatalosan is megnyílt Budapest legújabb skateparkja Óbudán

Fotó : Tamás Kőrösi/We Love Budapest
Hivatalosan is megnyílt Budapest legújabb skateparkja Óbudán

A Szentlélek tértől csupán pár percre található Budapest legújabb skateparkja, amelynek június 6-án volt a hivatalos megnyitója. A pálya egy iskola és egy játszótér mellett helyezkedik el, hirtelen jött népszerűségét pedig annak köszönheti, hogy hozzáértő sportolók bevonásával hozták létre, és a deszkások szerint nagyon szerethető.

Óbuda
  • 1033 Budapest, Fő tér és környéke
Már régóta érlelődött egy gördeszkapálya kialakításának a gondolata a III. kerületben, és jó ideje el is készültek az erre vonatkozó tervek. Az egyetlen baj az volt, hogy a jó szándék ellenére egy használhatatlan pálya körvonalait vetették papírra a tervezők, ami viszont felesleges pénzkidobás lett volna, amellett, hogy mínusz egy lehetőség a deszkásoknak.
Fotó: Kőrösi Tamás / We Love Budapest
A dolog viszont happy endinggel végződött: a Padka Projekt nevű csoport meggyőzte a kerületi polgármestert, hogy vessék el az elképzelést, és inkább a profik bevonásával csináljanak valami olyat, amelynek valóban van értelme.
Fotó: Kőrösi Tamás / We Love Budapest

Az akció során egy, az eredetinél kisebb, de jól használható pálya épült, amelyet az Erzsébet téri deszkás összejövetelekért is felelős NJoy Service csapatának rendezvénye nyitotta meg június 6-án. Az esemény során három kategóriában szállhattak versenybe a fiatalok. 

Fotó: Kőrösi Tamás / We Love Budapest
Az óbudai skatepark azóta is töretlen népszerűségnek örvend, mindenki örül neki, hogy van egy hely, ahol nyugodtan lehet gyakorolni: a pályán ívelt padka, flat korlát, kidobó is található – a deszkások szerint pedig nagyon szerethető pályáról van szó, ahol remekül lehet edzeni.
Fotó: Kőrösi Tamás / We Love Budapest
Arra azonban – méretéből adódóan – nem alkalmas, hogy profi versenyeket rendezzenek rajta (erre való a Görzenál), de nem is ez a cél – a magyar deszkás élet minden új kezdeményezést nagy hálával fogad, pláne azok után, hogy az elmúlt 20 évben nem sokan foglalkoztak velük.

A pálya használata egyébként ingyenes.