A Szentlélek tértől csupán pár percre található Budapest legújabb skateparkja, amelynek június 6-án volt a hivatalos megnyitója. A pálya egy iskola és egy játszótér mellett helyezkedik el, hirtelen jött népszerűségét pedig annak köszönheti, hogy hozzáértő sportolók bevonásával hozták létre, és a deszkások szerint nagyon szerethető.

Már régóta érlelődött egy gördeszkapálya kialakításának a gondolata a III. kerületben, és jó ideje el is készültek az erre vonatkozó tervek. Az egyetlen baj az volt, hogy a jó szándék ellenére egy használhatatlan pálya körvonalait vetették papírra a tervezők, ami viszont felesleges pénzkidobás lett volna, amellett, hogy mínusz egy lehetőség a deszkásoknak.

A dolog viszont happy endinggel végződött: a Padka Projekt nevű csoport meggyőzte a kerületi polgármestert, hogy vessék el az elképzelést, és inkább a profik bevonásával csináljanak valami olyat, amelynek valóban van értelme.

Az akció során egy, az eredetinél kisebb, de jól használható pálya épült, amelyet az Erzsébet téri deszkás összejövetelekért is felelős NJoy Service csapatának rendezvénye nyitotta meg június 6-án. Az esemény során három kategóriában szállhattak versenybe a fiatalok.

Az óbudaiskatepark azóta is töretlen népszerűségnek örvend, mindenki örül neki, hogy van egy hely, ahol nyugodtan lehet gyakorolni: a pályán ívelt padka, flat korlát, kidobó is található - a deszkások szerint pedig nagyon szerethető pályáról van szó, ahol remekül lehet edzeni.

Arra azonban - méretéből adódóan - nem alkalmas, hogy profi versenyeket rendezzenek rajta (erre való a Görzenál), de nem is ez a cél - a magyar deszkás élet minden új kezdeményezést nagy hálával fogad, pláne azok után, hogy az elmúlt 20 évben nem sokan foglalkoztak velük.

A pálya használata egyébként ingyenes.