Idén először, a Four Seasons Gresham Palace fennállásának 10. évfordulójának apropójából hangulatos adventi vásárt rendeznek, a hotelben. A rendhagyó forgatag mindenki számára látogatható. A nyitóünnepségen jártunk, ahol bejgliztünk, nézelődtünk, és mindezek után bizony elkezdtünk hangolódni az ünnepekre.

A karácsonyi hangulat előcsalogatásához most egy nagyon különleges helyszínt ajánlunk, mégpedig a Four Seasons Gresham Palace-t, a szállodát amely annyiszor szerepelt már rangos helyen különböző turisztikai lapokban, gyűjtésekben. Sőt, a szecesszió és az Art Deco jegyeit ötvöző elegáns palotát nem csak hotelként, de építészetileg is Európa és a világ legimpozánsabb intézményei között jegyzik.

Egy ilyen pompás szálloda felfedezése sajnos csak a szállóvendégek kiváltsága, ezért mindenki kapva kap az alkalmon, ha valamiféle, a publikumnak is megtekinthető rendezvénnyel készülnek. Az első, Gresham Palace adventi vásár rendhagyó, de reméljük hagyománnyá válik, ugyanis a családias, exkluzív hangulatú karácsonyi bazárt bárki meglátogathatja november 25-től egészen december 30-ig. A szálloda Zrínyi utcai, arany fényekkel feldíszített szecessziós pávamotívumos kapuja nyitva áll mindenki számára, aki kicsit hangolódni szeretne az ünnepekre, vásárolna, vagy csak szívesen betérne az épületbe, ahová már régóta vágyott, de még sosem járt.

A megnyitó igazán hangulatosra sikeredett, a fehér-piros pavilonok legtöbbjét fel is fedeztük. A vezetőség gondosan válogatta össze a vásározókat és igyekeztek többnyire magyar termékekkel, márkákkal dolgozni. A Gresham karácsonyi vásárban beszerezhetünk akár egy Pécsi kesztyűt is, elveszhetünk a Régiposta utcában található Neroli parfüméria niche parfümjei között, megcsodálhatjuk a Herendi pult gyönyörű porcelánjait és válogathatunk az Arioso szépségei közül. Vásár nincs forralt bor és kürtőskalács nélkül, ezért a Vitéz Kürtőst megtaláljuk a kapu mellett, illetve a Gresham étterme egy instant kioszkból méri a forró italokat. A Martha’s Cake Shop felejthetetlen, mandulaliszttel készült bejglijeit is illik megkóstolni. A szervezők hétről hétre további vendégkiállítókat hívnak: tervezőket, dizájnereket, üzleteket.Nincs felőle kétség, hogy Budapest legizgalmasabb adventi vásárját a Gresham Palace-ban tartják. Hamarosan az összes ilyen jellegű karácsonyi rendezvényről beszámolunk; de aki idén valami igazán különlegesre vágyna, ez volna a tuti tippünk.