Az ezredforduló előtt indult útjára a Látomás, azonban éppen 7 éve váltottak irányvonalat, s azóta jelentkeznek kis szériás pret-á-porter darabokkal. A Dohány utcai, Király utcai boltokhoz és a webshophoz most csatlakozik az Ultra is, letisztultabb árukészlettel, mérsékelt árakkal.

Régóta kedveljük a Látomást, egyike azon üzleteknek, ahonnan nehéz üres kézzel távozni. Még akkor is bele lehet szaladni a "must have" darabokba, amikor egyáltalán nem terveztünk, csak kirakatnézegetést. A már meglévő két üzlet gondosan válogatott ruhái és kiegészítői sem rugaszkodtak el a földtől az árak tekintetében, sőt sokkal egyedibb holmikat válogathatunk náluk, mint egy-egy fast fashion boltban, jóval kedvezőbb árakon.

Szerencsére egyre több a városban a tervezői butik, vintage holmikkal foglalkozó kisüzlet, ami nekünk, vásárlóknak jó hír, hiszen folyamatosan bővül a választék. Azonban a szolgáltatói szektorban erős verseny alakult ki, s a reklám az, ami sok erőforrást felemészt. Az Ultra ezen próbál "spórolni" kicsit, mégpedig a mi javunkra. Vagyis költséges reklámkampányok, közösségi oldalas aktivitások helyett "régi" eszközökhöz nyúl: takaros portával, megújuló kirakattal, menő kínálattal és a vásárlók egymás közötti kommunikációjával szeretnék ajánlani magukat. Mi pedig azt érzékeljük, hogy az árak visszafogottak, gyakorlatilag a nyitás utáni első látogatásunkkor hatezer forintba került a legdrágább tétel, ami egy extrább kardigán volt.Az Ultra kínálata egyébként letisztultabb és minimalistább, mint a másik két Látomás üzletnek. Akad jó pár olyan darab, mely csak itt szerezhető be, de azért vannak átfedések az üzletek árukészletei között. Itt nem találunk majd neonszín leggingst, vagy feltűnő oversized táskát - az alap ruhatár esszenciáira számíthatunk.
Az üzlethelyiség története is kedves: évtizedeken keresztül Piri néni varrodája állt itt, az Akácfa utcában, szinte ugyanilyen elrendezéssel. Egy festés, némi portarendezés kellett csak - még a kirakat formátuma is a régi.


Alap darabok, földszínek, elérhető árak és kedves hozzáértő kiszolgálás - ezt kapjuk az Ultrában.