Budapest egyik kedvenc szórakozóhelye május 8-ától új színben pompázik, hiszen amíg mi felhőtlenül iszogattunk a szokásos helyiségekben, addig a színfalak mögött szépen lassan kibővült minden. A változás pedig nem kicsi. A labirintusszerű romkocsmából ezentúl még könnyebben lehet elveszni (ami jó), illetve a 2008-as nyitáskor képviselt kulturális imidzsüket is vissza kívánják szerezni. Elsőként jártuk be a nem sokkal nyitás előtt még félig-meddig posztapokaliptikus, de máris nagy reményekkel kecsegtető új szobákat, folyosókat.

Eddig is könnyű volt elveszteni szeretteinket egy görbébb estén a Nagymező utcai romkocsma tekervényes folyosóin, most pedig, a nagyszabású átalakítás/kibővülés okán, ez még könnyebb lesz. Hihetetlen, de igaz, amíg az elmúlt hetekben a vendégek mit sem sejtve iszogattak az eddig megszokott helysiégekben, addig a színfalak mögött kalapálás, fűrészelés zajlott, amelynek eredménye egy még (ennél is) nagyobb szórakozóhely lett.

A lenti részen a változások a hátsó eldugott kis kávézónál kezdődnek, ez rész ugyanis kibővült, még nagyob eldugott kávézóvá változott és ezentúl állandó vendéglátó térré, illetve ingyenesen kibérelhető, hangtechnikával felszerelt helyiséggé avanzsálódott. Ez tökéletes lesz majd akár legénybúcsúknál, akár egy jó disznótor lebonyolításakor. De maradjunk inkább a legénybúcsúnál.

A másik nagy változás a fenti részen keresendő. A bagoly bal oldalán (rendezői jobb) ugyanis eddig egy rács jelezte a hely végét, ami mostantól már nem lesz ott. Ez a folyosó most egy újabb bárpulttal és hangtechnikával felszerelt helyiségbe vezet, ami eddig padlásként funkcionált. De itt is eltűntek bizonyos falak, és így ez a terem szintén össze lett kötve a ruhatár folyosójával, illetve ha eléggé eltévedünk, akkor elérhetjük innen a Vaddiszkót, ami mostantól lényegesen nagyobb lesz, mint korábban. Az új helyszínek dizájnja egyébként Szuhay Gergely munkája, aki egyébként az eddigi belső tér kitalálója is. A zeneikoncepció sehol nem változott, viszont a hangcucc mindenhol új és erősebb, mint valaha.

De kulturálisújítások is vannak. Az Instant ettől a naptól kezdve szeretne visszanyúlni a kulturális gyökereihez, és ismét az undergroundszcéna meghatározó szereplője kíván lenni. Ez a programok terén divatbemutatók, kiállítások, könyvbemutatók és színház formájában valósul majd meg.

A megújulást egy 3 napos Metamorphosis nevű fesztivállal ünnepli az Instant május 8-10 között.