Furcsa, hogy az egyik legnépszerűbb kincskeresős témát ezidáig senki nem építette be egyik szabadulós játékba sem. A Jászai Mari térnél nyílt MystiqueRoom végre pótolja ezt  a hiányt. Az egyiptomi sírkamrában játszódó kaland eddig az egyik legizgalmasabb ilyen jellegű játék, amin részt vettünk: volt látvány, beépített technológia, egyedi ötletek és izgalom. Minimális segítséggel ugyan, de végül sikerült kijutnunk.

A Morrison's 2 mellett nemrég nyílt MystiqueRoom névre hallgató játék az egyiptomi témát vette elő, amire valamilyen rejtélyes oknál fogva eddig még nem volt példa Budapestszabadulósjátékai között. A történet itt viszonylag egyszerű: egy elhunyt régész szobájából indulunk, akinek meg kell fejteni munkásságát, hogy végül kijuthassunk a szabadba. Nagy sztorira egyébként nem is nagyon van szükség, az érdekes feladatok és a lélegzetelállító díszlet mindenért kárpótolja a játékosokat. Nagyon sajnáljuk, hogy ennél többet nem árulhatunk el, kénytelen lesz tehát mindenki személyesen megtapasztalni.

A keresgélés a jól megszokott módon zajlik: vannak kulcsok, a kezdetben teljesen érthetetlen hieroglifák, számsorok és szobrocskák, amelyeknek mind-mind jelentősége van, vagy lesz a későbbiekben.

Mint a többi játék is, természetesen ez sem arról szól, hogy magányos Indiana Jonesként egyénileg akciózik az ember, a csapatmunka és a kommunikáció elengedhetetlen. A játék már 2 főtől játszható, bár szerintünk 4 fő az ideális, hiszen több agy többet gondol, ez pedig elengedhetetlen ahhoz, hogy mindenre rájöjjünk. A feladatot eddig még senki nem teljesítette segítség nélkül, és sajnos mi sem. Korábbi szabadulós tapasztalatainkra hagyatkozva rengeteg mindent túlgondoltunk, és ezért nem vettünk észre néhány teljesen egyértelmű jelet, de végül, egy nagyon minimális segítséggel sikerült legyőznünk az akadályt a rendelkezésre álló egy óra alatt.

A sikerélmény mellett persze volt némi facepalm érzésünk is, mivel a pálya teljes mértékben megcsinálható lett volna egyedül is, ha kicsit jobban odafigyelünk egy-két részletre. A következő hibákat volt béna dolog elkövetni: megpróbálni befogni a kairói nemzeti rádiót, illetve mezonokra szedni a díszletet, majd tanulmányozni a darabjait.