A tavasz beköszöntével, március 15-étől, péntektől a BKK hajójáratai ismét gyakrabban közlekednek. Újra jár a D12-es járat, ezáltal a D11-es vagy a D12-es hajók valamelyikére munkanapokon 30 percenként szállhatnak fel az utasok a járatok közös szakaszán. Hétvégéken ismét járnak a D13-as hajók.  

Tavaly nyáron nagy sikert aratott az utasok körében a menetrendszerű hajójáratok elindítása. A tavasz beköszöntével, március 15-étől, péntektől a hajók ismét gyakrabban közlekednek. Újra jár majd a Kopaszi-gát (Rákóczi híd) és a Rómaifürdő között a D12-es járat, a reggeli és a délutáni csúcsidőszakban 60 percenként.

Ezáltal csúcsidőben a továbbra is 60 percenként közlekedő D11-es vagy a D12-es hajók valamelyikére 30 percenként felszállhatnak az utasok a közös szakaszukon. Hétvégenként pedig ismét járnak a Kopaszi-gát (Rákóczi híd) és a Rómaifürdő között 60 percenként induló D13-as hajók. A hajójáratok ismét megállnak majd a Haller utca kikötőnél, továbbá újra kikötnek a Szent Gellért tér (Szabadság-híd) hajóállomáson is.

A hajók aktuális menetrendjei a BKV honlapján érhetők el.