Félni nem kell, izgulni viszont mind a kettő TRAP-szobában lehet, mert egyáltalán nem biztos, hogy úgy fogunk kiszabadulni, hogy közben nem esik csorba a leleményességünkbe vetett hitünkön. Készülni ebben az esetben sem tudsz majd, mert Dectivity-n, MindQuest-en és ParaPark-on túl sem nagyon volt meg az „á erre tudom a megfejtést” élmény.Némi étcsoki és mondjuk, úgy három jó barát viszont mindenképpen jó irányba befolyásolják a kijutási esélyeinket.

Mozaik csapda

A TRAP elnevezés egy mozaikszó; Team Race Against Puzzles, azaz csapatjáték a rejtvények megfejtéséért. Ezen kívül még annyit árulnak el a feladványok kiötlői, hogy hidegre és minimális mennyiségű koszra számítanunk kell majd a játék során. Ezután nyílik a szobaajtó és mehet a kulcsok, kódok, nyomok és utasítások iránti kutatás. Minden kezdet nehéz, lesznek holtpontok és a vége meg plusz csavarral kecsegtet, de végig élvezetes a futam.

Érzéki hatástalanításA TRAP-ben az a legjobb, hogy az agytornán túl, érzéki élményt is jelentenek a feladványok. Nézni, látni, nyúlkálni, tapogatni, leporolni, megragadni és erőt kifejteni is kell, ha azt akarjuk, hogy aktív alkotóelemei legyünk a csapatnak.

Az is fog tudni segíteni, akit a hideg kiráz, amint számokat lát, de az biztos, hogy ki lesz kiáltva csapatkapitánynak, aki kódokban szemlélni a világot. Különösebb meglepetésekre úgysem tudunk számítani, de azok reményében nyugodtan – vagyis izgalommal – felkereshetjük a TRAP-et, lesz rájuk precedens.

Mária utcai turistacélpont

Nagyon sok turistát vonz a játék, úgy tűnik a nyolcadik kerületi izgalmakon túl, extrém benyomásokra is vágynak a főként fiatalokból álló baráti társaságok. Az instrukciók egyébként angolul vannak, de nincs belőlük olyan sok, hogy ezek megértése nélkül ne akadjunk rá a nyomokra.
Mi a végcél? Nekünk a kevésbé félelmetes szobában egy 55 percre időzített bomba hatástalanítása volt.
Plusz az említett csavar, ami nyilván dupla.

Legújabb szabadulásunkat itt olvashatjátok, ahol egy lakásba zártak be minket a Blaha Lujza térhez közel, ahonnan sikeresen kijutottunk.