A lakótelepet, napi arcokat, vagy Art déco épületeket fényképező budapestiek után, a hétre valaki olyat választottunk, aki fotós karrierje során szinte minden ponton érintkezett már a várossal. Kecskeméti Dávid stúdiófotósként, majd éveken keresztül napilapoknál dolgozott, de egyre inkább a kreatív technikák, művészeti témák érdeklik. Erős alapok, kíváncsi fókusz és otthoni közeg – ez a siker titka.

Analóg alapok

Ellentétben az eddig bemutatott fotósokkal, Dávid még filmre kezdett el fotózni. Úgy tanulta meg a szakmát, hogy az sok tejfölös doboz fényképezésébe és gyakornoki munkaórájába került. Volt arra is példa, hogy pár nap leforgása alatt lett képszerkesztőből fotóriporter egy tiszavirág életű napilapnál. Ahogyan Budapestet is közvetve – történetek, események, hírek háttereként – fotózta, a bulvár sem téma, hanem forma volt számára.

Egy lehetőség plusz egy remek iskola a fényképezés technikán túl, a helyismeretet, a kacsolatrendszert tekintve is. Nincs olyan kerület, ahol Dávidnak ne lennének ismerősei, akiktől bármikor segítséget kérhet. Nem csak a város minden szegletével, hanem a társadalom minden rétegével is érintkezett a híreknek szentelt jó pár év alatt.
Dávid be is segít a Három Hét Galériában, és úgy érzi, hogy a fotónak egyre inkább van becsütete Magyarországon is. Ez azzal is magyarázható, hogy az embereknek egyre kevesebb pénze van festményekre, és fényképeket még mindig jóval olcsóbban kapunk. A Bartók egyébként különleges többletet ad az egyes galériáknak amiatt is, mert tényleg egymás szomszédságában fejlődnek.Kacsintgató galériákDávidnak most pont annyi munkája van sajtófotósként, amennyi még mindig jól esik neki, viszont ma már sokkal inkább érdeklik a kreatív megoldások és a különböző művészeti ágak megörökítése. És van minek örülni! Itt van például az Újbuda Szíve Program, melynek keretében a Bartók Béla út igazi galéria sorrá kezdi kinőni magát.Egy másodperc lehetőségei

Mi minden történik egy másodperc alatt? Egy táncos testével biztosan sokminden. Olyan dolgok, amiket szabad szemmel nem is látunk, de amint valaki egyszer az időt kijátszva megmutatja nekünk, gyönyörű dolgokkal találkozhatunk. Kecskeméti Dávid hamarosan így tesz majd a Gaál Mariann, koreográfus és táncosok segítségével készített projekt során.

Néhány kép már látható Dávid blogján, és azt is elárulta nekünk, hogy nem kizárt, hogy az Egy másodperc sikere, egy méterre, egy négyzetméterre, tíz kilogrammra ihleti a jövőben. Oktatási segédanyag a táncosoknak, élmény mindenkinek, aki ellátogat majd a kiállításra.
Mi biztosan ott leszünk!