Ki lesz a ma arca? Ez a kérdés még 365 mínusz 65 napig foglalkoztatja Nagy Misit, aki azt találta ki, hogy az év minden napján készít egy portrét itt, Budapesten. A motiváció az volt, hogy saját magát fejlessze fotósként, az eddigi eredmény pedig sokaknak tetszik. Nekik is szól ez a cikk, mondjuk azért, hogy megismerjék a sorozatra vonatkozó szabályokat.

Pre-365Nagy Misi hét éve kezdett el fotózni, annak rendje és módja szerint nem túl jó fényképezőgéppel, családi eseményeken és éledő lelekesedéssel. Aztán jöttek a természetfotók, majd a szerelemmel együtt a portrék is bekerültek a repertoárba. Aztán megszületett az egy év arcai sorozat ötelete, majd Misi beiratkozott egy fényképész képzésre. Elvégezte, majd elkezdte a napi portrékat. Eddig 65 van készen.

Se smink, se remakeA képek készítése során csalni egyrészt ér, mert beállítja a szereplőket, és az is előfordulhat, hogy a fényviszonyok miatt néhány méterrel arrébb kell menni. Egy nap, egy arc – ez szigorú szabály. Olyan nincsen, hogy két ember is érdekes Misi számára és aztán később dönti el, hogy kit tesz bele a sorozatba. Az már előfordult, hogy nem volt idő új képet készíteni, így a korábban készült munkái közül választott ki egyet.Hiúságfröccs„Nagyon érdekesnek talállak, lefényképezhetlek a sorozatomba?” Ez a nyitókérdés, és az esetek 99 százalékában bejön. A képekhez egy rövid leírás is tartozik az emberekről, így össze lehet hasonlítani, hogy mennyire egyezik az első benyomásunk a valóságos információkkal.
Hány éves vagy? Miért vagy itt? Mivel foglalkozol? – alapinfók és egy kis sztori, hogy miért pont az adott ember lett kiválasztva. Általában az a legjobb rész, hogy Misi hogyan találta meg az „áldozatokat”.

UtómunkaA blogon és a Facebookon jelenik meg minden nap egy kép, de több is készül, amiket Mihály mindig elküld e-mailben is az „áldozatoknak”. A kommentekre, kritikákra sokat ad Misi, főként, ha szakmabeliektől érkeznek.
Azokat, akik pedig ismerősre, jó barátra, ellenségre, kistestvérre bukkannak a képek köztött, Misi arra kéri, hogy mindenképpen írják meg, milyennek találják a képet! Ha hasonlít arra, akit ismernek rajta: siker.Misinek további hajrá a kísérlethez, mi pedig egy új tesztet javaslunk a közönségnek: 365 budapesti arcból, vajon hány embert ismerünk látásból vagy akár személyesen is? Háromszáz nap múlva eredményhirdetés! A 64. nap képét pedig már közvetetten biztosan ismeri minden olvasónk, hiszen a cikk írója pont aznap találkozott Misivel..