Az Erzsébet téren sörözgető fiataloktól szélsebesen vették át a hatalmat idén nyáron a vendéglátósok és a rendezvénysátrak, amelyek gombamód kezdtek el szaporodni a téren. A kutyapisis átjáró fekete lyuk volt az Erzsébet tér életében - eddig. Aztán egy szép napon jöttek a 4BRO-s fiatalok és felszórták murvával a területet, kiépítettek egy kétoldalról megközelíthető pultot, és berendezték a placcot kedves kerti székekkel.

Ez lett a Fröccsterasz. Az hírlik a városban, hogy a Rumpuncs (a Design Terminállal szembeni, szintén régi Volán épület) feltámadása és átalakulása várható. Ebből még a teraszon nem sokat látni, de azért az magáért beszél, hogy a WC az ex-Rumpuncs pincéjében található.

Le kell szögeznünk, szeretjük ezt a helyet. Hogy miért is? Talán azért, mert nem akar semmi különbnek mutatkozni, mint egy terasz kocsma. Kedves lampionok égnek és többnyire jó DJ-k játszanak a placcon. Nem használnak eldobható műanyagpoharat, csak vastagfalú betétdíjasat és üvegtalpasat. Árakban nem túl elszálltak, de nem is túl olcsók.

Egy hosszúlépés 310, de egy házmester már 830. Viszont Tuborg Greent tartanak 540 forintért, ami sokak nagy kedvence. A Wifijük sajnos nem használható, ezért dolgozni, tanulni nem a legmegfelelőbb helyszín. Ha túl sok az Akvárium, túl csillogó a Bazilika, vagy túl messzi az Ankert, barátian szezonális választás a Fröccsterasz.