Élmény
Egy alkoholmentes budapesti este – programtervek
Fotó : Norbert Juhász/We Love Budapest
Egy alkoholmentes budapesti este - programtervek

Elég rosszul nézne ki a nemzetközi statisztikákban a feltételezés, de a nyári belvárosi esték zöme fröccsel és sörrel indul/végződik. Hétköznap munka után és hétvégén is jólesik a lazítás, néha egy kis rásegítéssel, szomjoltással, hűsítéssel. A budapesti esték persze nem csak erről szólnak, kár volna sematizálni, hiszen számos olyan programot ismerünk, amihez nem dukál a pohár. Sőt, olyan is akad, ahol eleve tiltott az alkoholfogyasztás. Mit érdemes csinálni, hova érdemes menni a nyári fővárosi estéken? Az esti időszámítást mi 18:00-tól indítottuk.

Természet: Libegő- és kilátótúra Zene: Zenés Állatkerti Esték Közösség: Piknik a Szabadság hídon Kultúra: Esti múzeumjárás Sport: Gokartfutamok +1 Másnap: frissen a Margitszigetre!

Természet: Libegő- és kilátótúra

Fotó: Kőrösi Tamás / We Love Budapest
Májustól augusztusig 19:00 óráig jár a Zugligeti Libegő is, és bár akkor még nincs sötét, a nap lejjebb jár, és a kánikula sem elviselhetetlen a könnyed menetszélben. Fontos, hogy minden páros hét hétfőjén karbantartást végeznek, és szünetel a szolgáltatás, így mindenképp ellenőrizzük, mielőtt megyünk. 

Zugligeti Libegő

Zene: Zenés Állatkerti Esték

Fotó: Zenés Állatkerti Esték Facebook
Július 6-tól augusztus 24-ig minden héten szerdán esténként rendhagyó koncertekre járhatunk, méghozzá az állatkertbe. A kapunyitás 19:00 óra, a koncertek másfél órával később kezdődnek, így addig kellemes sétát tehetünk a kertben. Érdemes azokat az állatokat is meglátogatni, amelyek este élénkülnek fel. A nyár folyamán fellép például a Budapest Klezmer Band, Tompos Kátya, Szalóki Ági, Kern András vagy a Budapest Bár.  

Jegyár: 3500 forint 
További infó

Fővárosi Állat- és Növénykert

Közösség: Piknik a Szabadság hídon

Fotó: Hartyányi Norbert / We Love Budapest
A Gellért tér építési munkálatai miatt előreláthatólag június 16-tól augusztus 28-ig forgalomtól lezártan áll a Szabadság híd. Az autók és villamosok nélküli híd pedig tökéletes helyszíne a romantikázásnak, beszélgetésnek, pikniknek. Itt forgalmas időkben is sokszor látni magán a híd testén ülő párokat, ám most esténként egész tömegekre is számíthatunk, ahogy az az első biciklis közösség által meghirdetett alkalommal történt. Étterem helyett menjünk ki a hídra, kockás abrosszal, sok finomsággal, és vacsorázzunk a Duna fölött. A bor pedig lehet, hogy egyszer el is maradhat mellőle.
Szabadság híd

Kultúra: Esti múzeumjárás

Fotó: Balkányi László / We Love Budapest
Minden évben érdeklődve veszünk részt a Múzeumok Éjszakáján, s ez idén sem lesz másként. Ha viszont a tömegeket mozdító egész estés múzeumjárás helyett máskor választanán az esti idősávot, akkor is vannak lehetőségeink. A Mai Manó Ház és a Capa Központ mindennap 19:00 óráig várja látogatóit, a Ludwig Múzeum időszaki kiállításait keddtől vasárnapig 20:00 óráig tekinthetjük meg, a Sziklakórház Atombunker Múzeum hétfőtől vasárnapig szintén 20:00 óráig látogatható.

Sport: Gokartfutamok

Fotó: SilverKart Facebook
Vezetés mellé tilos az alkoholfogyasztás, ellenben egy sima A-ból B-be való eljutás helyett mennyivel szórakoztatóbb a vezetés sport felőli megközelítése? Forma-1-es pilóták nem lehetünk egy estére, de még mindig adott a gokart, ami technikás, ám amatőröknek is élvezetes kikapcsolódás. A legtöbb pálya késő estig nyitva tart, így csapatba verődve akár 23:00 óráig vagy éjfélig is róhatjuk a köröket a SilverKartban, a G1 Gokart Centerben. A fővárostól pár percre, Mogyoródon a Hungaroringen szabad ég alatt is versenyezhetünk, 20:00-ig.

+1 Másnap: frissen a Margitszigetre!

Fotó: Balkányi László / We Love Budapest
Nincs üdítőbb úgy ébredni, hogy az előző éjszaka ‘nem sikerült be’, nem futottunk semmilyen spontán születésnapba, meccsnézésbe, ezért érdemes kihasználni a frissességet, és még munka előtt, vagy hétvégén is, fürdő- és/vagy futóholmistól kimenni a Margitszigetre néhány hosszra, körre. Izzadtan, átmozgatva még nagyobbra értékeljük majd, hogy az előző este élményteli és alkoholmentes programmal telt.
Margitsziget